Hirdetés

Intel csúcsprocesszorral zúznak az új Acer Predator gamer laptopok



|

Akár GeForce RTX 4090-es GPU-val is rendelhetők lesznek a Helios-széria legfrissebb képviselői.

Hirdetés

Az e-sport szempontjából fontos esemény zajlik a napokban, hiszen a lengyelországi Katowice február 9. és 11. között az Intel Extreme Masters Europe-nak ad otthont, amelyen 24 profi Counter-Strike 2 csapat mérkőzik meg egymással a szédületes, 1 millió dolláros fődíjért.

Ha pedig már Intel Extreme Masters, a rendezvény hivatalos partnereként kivonuló Acer is bemutatott néhány vadonatúj gamer laptopot, amelyek a kék logós processzorgyártó legizmosabb mobil erőforrásaival gondoskodnak a csúcskategóriás hordozható játékélményről.

Hirdetés

A kínálat tetején az új Predator Helios 18 és 16 notebookok foglalnak helyet, amelyek a nevüket beigazolva 18 és 16 hüvelykes méretben támadnak, a burkolat alatt az Intel Core i914900HX processzorral és akár GeForce RTX 4090U grafikus chippel megtámogatva. Az új Heliosokba tehát a lehető legjobb hardver kerül, az élményt pedig a WQXGA felbontású MiniLED kijelzők emelik tovább, 16:10-es képaránnyal, 250 Hz-es képfrissítéssel, teljes DCI-P3 színskálával és akár 1000 nites fényerővel.

A játékosok mindemellett a gyakran használt WASD-gombok helyén alkalmazott MagKey 3.0 billentyűknek is örvendhetnek. Az ezekben dolgozó MacClick az Acer szabadalmaztatott technológiája, amely kimondottan az e-sporthoz tervezett mechanikus kapcsolókat takar, rövid billentyűúttal (0,3 mm) biztosítva jobb tapintásérzetet a gombok lenyomásakor. A Predator Helios 16 és a Predator Helios 18 2799 valamint 3999 eurós áron futnak be, még ebben a hónapban. Aktuális árfolyamon ez 1 millió 85 ezer és 1,55 millió forintnak felel meg, ami ugyan nem kevés, de a csúcskategóriás hardvert tekintve semmiképp sem meglepő.

Aki ennél kevesebbet szeretne költeni, azt tárt karokkal várja a valamivel visszafogottabban árazott Predator Helios Neo 16 és a Predator Helios Neo 18, még mindig Intel Core i9 14900HX processzorral, de legfeljebb GeForce RTX 4070 laptop GPU-val párosítva. A hobbi és belépő szintű e-sport termékként pozicionált notebookok IPS kijelzője WQXGA felbontással, 240 Hz-es képfrissítéssel és 3 ms-os válaszidővel bír, 100%-os DCI-P3 színtartomány lefedettséget nyújtva. A Helios Neo 18 2199 eurós (kb. 850 ezer forint), a Helios Neo 16 pedig 1699 eurós (kb. 660 ezer forint) áron kerül boltokba, ugyancsak még ebben a hónapban.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.