Hirdetés

Jóval nagyobb szabadságot ad a streamereknek a Twitch



|

Egy új változtatás lehetővé teszi, hogy több platformról is nézhesd a kedvenceidet.

Hirdetés

A világszerte több mint 150 millió aktív felhasználóval és 7 millió streamerrel bíró Twitch kétévente rendezi meg a TwitchCon nevű buliját, amelyen a szolgáltatás rajongói és népszerű arcai gyűlnek össze. A 2023-as esemény október 20. és 22. között zajlik a Las Vegas Convention Centerben, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, az Amazon tulajdonában álló platform több újdonságot is bejelentett a színpadon.

Ezek közül talán a legfontosabb, hogy az üzemeltető végre megkönnyíti a videósok életét, és nagyobb szabadságot ad nekik a párhuzamos közvetítéseket illetően.

Hirdetés

A Simulcastingnek nevezett megoldás lényege, hogy a streamerek egyszerre több platformon is megjeleníthetik a műsorukat, így nemcsak ők szerezhetnek párhuzamos forrásokból bevételeket, de a nézők is szabadon választhatnak, ha egy másik szolgáltatást preferálnak. A Twitch először augusztusban tette lehetővé, hogy a streamerek akár a Instagramon vagy a TikTokon is sugározzák ugyanazt a műsort, most pedig tovább lazítanak a szabályokon, és az összes livestreaming-szolgáltatás támogatottá vált.

Így nincs akadálya, hogy a Twitch mellett az olyan nagy riválisokon is megjelenjenek a tartalmak, mint a YouTube vagy a Kick, de azért vannak még regulák, amiket be kell tartani. A közvetítőknek mindenekelőtt biztosítaniuk kell, hogy a Twitchen nyújtott minőség és élmény ne legyen rosszabb, mint más platformokon, és a közönséggel sem oszthatnak meg olyan linkeket, amelyek a konkurens közvetítésekre vezetnek. A harmadik megkötés, hogy a streamerek nem használhatnak külső szolgáltatásokat a felhasználói aktivitás, például a chatek összevonására.

A Twitch ezen túlmenően más változtatásokat is belengetett, amelyeket egy saját blogposztban foglalt össze. Az egyik ilyen, hogy mostantól a swatting és a doxxing is bekerült az olyan cselekedetek közé, amelyek akkor is tiltást eredményeznek, ha a streameken kívül kerül rájuk sor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.