Hirdetés

Kiszivárgott képen a GeForce RTX 4070 SUPER



|

Egy meglepően kompakt videokártyáról árulkodnak a hardverről és a dobozáról készült renderek.

Hirdetés

Az Nvidia még közel sem ért a tavaly bevezetett GeForce RTX 40-es videokártyacsalád végére, a várakozások szerint ugyanis a zöld csapat a januári CES-konferencián több új modellt is le fog leplezni, amelyek a SUPER-plecsnit viselik majd, vagyis az alap kiadások izmosabb verzióiként lépnek színre. Ha hihetünk a pletykáknak, a 2024-es asztali erőforrások között között lesznek gyári és partnerektől érkező kiadások is, az utóbbiak egyike pedig most jóval a hivatalos leleplezés előtt, kiszivárgott rendereken mutatta meg magát.

Nevén szólítva a gyermeket az ASUS RTX 4070 SUPER Dualról van szó, amelyről a hardveres ügyekben bevett nem éppen zöldfülű kezdőnek számító leaker, momomo_us közölte az alábbi galériában látható képeket. A renderek alapján a videokártya a megszokott 12 GB memóriával érkezik, és a 2,5 slotos méretben készül, vagyis egész kompaktnak mondható a várható teljesítményéhez képest.

Hirdetés

A képek azt is elárulják, hogy az RTX 4070 SUPER Dual a CEM 5.1-es interfésszel fut be, valamint a 12VHPWR-konkektor és az ATX 3.1-es szabvány jellemzik a 12 V-2x6-os dizájnnal. További feltűnő részlet az áramköri lapon található kapcsoló, amivel a teljesítményfókuszú és a csendes üzemmód között válthatunk.

Ha minden az előrejelzések szerint alakul, az RTX 4070 SUPER-kártyák 500 dollár feletti árcédulával kerülhetnek boltokba, és a 14%-os teljesítménybeli ugrást hozó AD104-350 vagy AD103-175 SKU-kra épülnek majd. Az L2-es gyorsítótár kapcsán 48 MB-os méretről csiripelnek a madarak, míg a fogyasztás 220 W körül alakulhat, ami 20 W-tal múlja felül a normál RTX 4070 étvágyát.

Az Nvidia CES-es nyitóműsorára január 8-án kerül sor, így leghamarabb ekkor láthatjuk az új SUPER GPU-kat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.