Hirdetés

Kiszivároghatott a GeForce RTX 4070 specifikációja



|

Részletes adatok árulkodnak az RTX 40-es család középkategóriás képviselőjéről.

Hirdetés

A GeForce-videokártyák egyelőre csupán részben váltottak generációt, hiszen a nagyközönség még csak az RTX 4090-es csúcsmodellre és az RTX 4080-as társára vethette rá magát, míg a szeptemberben szintén leleplezett RTX 4080 12 GB-ot olyan rosszul fogadta a közvélemény, hogy az Nvidia inkább visszatáncolt a kiadásától.

A gyakran beletrafáló szivárogtató, kopite7kimi már hetekkel ezelőtt megszellőztette, hogy az elkaszált kártya végül RTX 4070 Ti néven térhet vissza, most pedig egy újabb pletykával jelentkezett, ezúttal az alap RTX 4070-ről.

Hirdetés

A Twitteren megosztott jelentése szerint a középkategóriás vas az AD10-250-A GPU-ra épül majd, 5  888 FP32-es maggal, 12 GB-nyi GDDR6X 21 Gbps memóriával, 36 MB-os L2 gyorsítótárral és 250 W-os fogyasztással. Egy másik Twitter-felhasználó táblázatba foglalta, hogy az eddig nyilvánosságra került adatok fényében miként mutathat a kártya az RTX 4070 Ti, az RTX 3070 Ti és az RTX 3070 társaságában.

Ha valóban így alakul a felállás, a GeForce RTX 4070 ugyanazzal a VRAM-konfigurációval érkezhet, mint a Ti-kiadás, ami ellentmond a korábbi, 10 GB-nyi RAM-ról szóló értesüléseknek.

Azt persze most sem árt leszögezni, hogy csak egy pletykával van dolgunk, így egyetlen adatot sem vehetünk biztosra. Ami a lehetséges megjelenési dátumot illeti, egy néhány napja felbukkant, majd gyorsan el is tüntetett visszaszámláló alapján az Nvidia január 5-én fogja piacra dobni a megboldogult RTX 4080 12 GB-ból átvedlett RTX 4070 Ti-t, így az alap 4070 rajtjára sem érdemes ennél előbb számítani.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.