Hirdetés

Megjelenés előtti frissítés tette fürgébbé az ASUS ROG Allyt



|

Jelentősen javult a hordozható játékgép teljesítménye, de van, ahol továbbra is a Steam Deck vezet.

Hirdetés

A handheld-vonatra felszálló ASUS ugyan csak június 13-án fogja boltokba küldeni a ROG Ally néven futó Steam Deck-riválisát, a gép első tesztjei - köztük a PC World véleményével - viszont már hetek óta olvashatók az interneten.

Habár a gyártói marketing alaposan feltüzelte a masinát hajtó Ryzen Z1 és Z1 Extreme chipek körüli várakozásokat, a korai próbák alapján a ROG Ally teljesítménye nem vert köröket a Steam Deckben megbúvó (szintén AMD-fejlesztés) Van Gogh APU-ra, sőt, időnként még a Windows 11-es kezelőfelület is hajlamos a laggolásra. Most azonban befutott egy megjelenés előtti firmware frissítés, amely harapósabbá tette a hardvert.

Hirdetés

Erre a youtuber Dave2D hívta fel a figyelmet a nemrég publikált saját tesztjében, amelyen a ROG Ally már biztatóbb eredményeket produkált, mint a korábbi próbakörök során. A mérésekről készült grafikonokon a sárga csík jelzi a termék korábbi fps-számait különböző játékokban, a zöld pedig a jelenlegi állapotot.

Ahogy azt az ábrák is mutatják, a ROG Ally mintegy 20% körüli gyorsuláson esett át, ugyanakkor alacsony (9W) fogyasztás mellett még mindig elmarad a Steam Deck teljesítményétől. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Valve üdvöskéje továbbra is alkalmasabb az energiatakarékos játékra, cserébe viszont az ASUS-féle masina is sokat fejlődött ezen a területen.

A frissítés alapján izgalmas lesz látni, hogy a gyártó még mi mindent hozhat ki a ROG Allyból, már amennyiben a tajvaniak is olyan serényen gyártják majd a finomhangolásokat és új funkciókat hozó update-eket, mint a legnagyobb konkurens.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.