Hirdetés

Nézd meg, milyen lesz az Unreal Engine 5-ös animációkkal turbózott billentyűzet



|

Csúszik ugyan, de nem marad el RGB LED-ek világán túllépő Finalmouse Centerpiece premierje.

Hirdetés

A kaliforniai Finalmouse még novemberben erősítette meg a pletykát, hogy egy üveg gombokkal ékeskedő billentyűzetet készít, amely változtatható Unreal Engine 5-ös animációkkal igyekszik kitűnni az egyre extrémebb gaming perifériák rengetegéből.

A startup akkor azt ígérte, hogy már december 17-én piacra dobja az újdonságot, ám végül üveg-klaviatúra nélkül fordultunk rá a karácsonyra. Ez viszont még nem jelenti az eszköz elkaszálását, mivel most egy vadonatúj kedvcsinálón emlékeztetnek az érkezésére.

A különleges billentyűzet időközben nevet is kapott: immáron Centerpiece-ként illik hivatkozni rá, az új ígéret szerint pedig valamikor 2023 elején adhatjuk le az első rendeléseket. Az őszi szivárgást megerősítve kiderült, hogy a periféria valóban saját CPU-val és GPU-val érkezik, a gyárilag telepített, interaktív UE5-ös animációkon (pl. úszkáló halak, felhők, felszálló űrhajók, Szauron szeme) túl pedig közösségileg készült alternatívák is elérhetők lesznek rá.

Hirdetés

Ezeket a Finalmouse Steam alkalmazásán, a The Freethinker Portalon át lehet majd beküldeni, amit a gyártó által felajánlott pénzkereseti lehetőség is ösztönöz, ám ennek részletei még nem ismertek. A billentyűk egy speciális üvegből, a Laminated DisplayCircuit Glass Stacknek (LDGS) hívott anyagból készültek, a keret pedig alumínium, így a klaviatúra elvileg nem igényel majd különösebb babusgatást.

A gombok alatt a Gateron Black Ink kapcsolói dolgoznak, melyekkel a billentyűk 4 milliméternyi utat járnak be, 60 grammnak megfelelő nyomásra. Ha hihetünk a Finalmouse-nak, a billentyűk használata semmi máshoz nem fogható érzést nyújt, a gépelési hang pedig a "puha márvány esőcseppeket" idézi, bármit is jelentsen ez.

Ami viszont sokkal megfoghatóbb, az az árcédula: a Centerpiece-hez 349 dollárért, vagyis adó és egyéb költségek nélkül 133 ezer forintért juthatnak majd hozzá az érdeklődők, tehát nem lesz olcsó mulatság.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.