Hirdetés

Úgy tűnik, nem kell sokat várni az ASUS ROG Ally 2-re



|

Egy hivatalos személy árulkodott az új kézi konzol ügyében.

Hirdetés

A január elején lezajlott CES alaposan felkavarta a kézi konzolok piacát, hiszen a Las Vegas-i rendezvény apropóján több új modell is színre lépett, köztük az Intel hardverére épülő MSI Claw-val és az Ayaneo jóárasított masinájával, amin a Steam OS sufnituningolt verziója fut. A kategória népszerűségét és a pletykákat tekintve, melyek szerint idén a Nintendo is leváltja a Switchet, erősen valószínűsíthető, hogy az év későbbi szakasza sem lesz unalmas a hordozható játékgépek szempontjából, ebben pedig az ASUS-nak is lehet majd némi szerepe.

Mint ismert, a tajvani gyártó volt az első nagyobb szereplő, amely a Steam Deck mintájára saját PC/kézi-konzol hibridet készített a 2023 tavaszán piacra dobott ROG Ally képében, az AMD Ryzen 1 és Ryzen 1 Extreme SoC-re épülő eszköznek viszont már idén beköszönhet a következő generációs kiadása.

Hirdetés

Az ASUS indiai ágának alelnöke, Arnold Su ugyanis a Techclusive nevű portálnak adott interjújában azt mondta, hogy "valószínűleg" még ebben az évben piacra dobnak egy második generációs kézi konzolt, amely továbbra is a Windows-ökoszisztémánál fog maradni, de a korábbinál jobban koncentrálva a videojátékos funkciókra.

Az utóbbi azért fontos kijelentés, mert ahogy az a házon belüli tesztünkből is kiderült, a ROG Ally épp szoftveres fronton vérzett el a Steam Deckkel szemben. Míg a Valve az erre a célra létrehozott, Linux-alapú SteamOS-szel gondoskodik a játékok optimális futtatásáról, addig a tajvaniak egy normál Windows 11-gyel szállítják a kézikonzoljukat, ami a megjelenés környékén helyenként igen döcögős élményt nyújtott - hogy azóta mennyit sikerült javítani ezen, arról nincs tudomásunk.

Su viszont sajnos nem árult el részleteket arról, mit is jelent a gamingre helyezett nagyobb fókusz, ahogy az új kézi konzol hardverére vonatkozólag is csak spekulálhatunk. Amennyiben valóban még idén kerül sor a ROG Ally 2, vagy egy más néven érkező frissítés rajtjára, adja magát a tipp, hogy az AMD majdani Ryzen Z2-es erőforrásai mellett dönt a gyártó, ahogy az LCD-kijelző OLED-re cserélése is logikus fejlesztésnek tűnik, mivel már a Nintendo és a Valve kínálatában is vannak ilyen panellel szerelt modellek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.