Hirdetés

Újabb fotókon az RTX 4090 Ti, aminek a hűtője lassan emberméretűre hízik



|

A brutális teljesítményű hardvert nem a jelek szerint nem könnyű hűvösen tartani.

Hirdetés

Már az előző év végén is felbukkantak hírek az Nvidia következő szörnye, az RTX 4090 Ti kapcsán, akkor azonban még olyan pletykák járták be a netet, hogy a hatalmas energiaigényű csúcskártya egész tápegységeket olvasztott le, így a megjelenés még odébb van. Nos, konkrétumokat azóta sem közöltek a zöldek, de egyre több fotó lát napvilágot a belső fejlesztésű modellekről.

Az alábbi képeken a 4-slotos monstrum látható, amely két hatalmas ventilátorral dolgozik, és amelynek hátlapján a portok kifejezetten szokatlan elrendezésben, egymás alá kerültek.

Hirdetés

A korábban kiszivárgott renderképeken még két 12VHPWR csatlakozó szerepelt, itt azonban csak egyet találunk.

A legfrissebb pletykák szerint az AD102-es GPU-t a korábbi 24 helyett 48 GB VRAM támogatja majd, ezt a szállítási jegyzéken szereplő adatok is megerősítették. A faceplate-en egyébként egyértelműen RTX 4009 felirat szerepel, így elképzelhető, hogy a már piacon lévő, jelenlegi topkártya is ezzel a dizájnnal érkezett volna eredetileg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.