Hirdetés

Újabb részletek szivároghattak ki a PlayStation 5 Próról



|

Továbbra is jelentős előrelépésnek ígérkezik a Sony új konzolja.

Hirdetés

Habár a Sony részéről még nem történt erre vonatkozó bejelentés, az iparági pletykák gyakorlatilag tényként kezelik, hogy az előző generációhoz hasonlóan a PlayStation 5-höz is kapunk egy félidős frissítést, amely "Pro" néven kerül piacra, és jóval izmosabb lehet a 2020-ban kiadott, azóta csak minimálisan módosított alap hardvernél.

A várva várt PlayStation 5 Próról legutóbb néhány napja bukkant fel egy szivárgás, amiből kiindulva az új konzol grafikus teljesítménye akár 45%-kal is felülmúlhatja az eredetiét, most pedig egy újabb adag információ látott napvilágot a gépről.

Hirdetés

Az aktuális jelentést a veterán szivárogtatónak számító Tom Henderson szállította, aki az évek során már számos meglepetést spoilerezett el a gaming világában. Az újságíró most a PlayStation 5 Pro processzoráról és memóriájáról derített ki néhány izgalmas részletet, amelyek a következőként foglalhatók össze:

  • Processzor: Az erősebb konzolt ugyanaz az AMD processzor hajtja majd, mint a normál PS5-öt, itt viszont egy ún. "High CPU Frequency Mode"-dal lesz felszerelve, amivel akár 3,85 GHz-en is üzemelhet, mintegy 10%-os emelkedéssel az alapgéphez képest. Ezért cserébe azonban az üzemmód mintegy 1%-kal visszafogja a GPU teljesítményét.
  • Memória: A PlayStation 5 Pro gyorsabb, 576 GB/s-os sebességre képes memóriával érkezhet, 28%-kal fejelve meg a jelenleg elérhető kiadás teljesítményét. Henderson itt felhívja rá a figyelmet, hogy az új RAM hatékonyabban üzemel majd a réginél, így az sem kizárt, hogy a gyakorlatban az itt megadottnál is nagyobb lesz az előrelépés.

Henderson emellett arra számít, hogy a PlayStation 5 Pro a hangminőségben is javulást hoz a normál kiadáshoz képest, illetve megerősítette a GPU-ra vonatkozó korábbi szivárgásban foglaltakat, amiket egyébként a Moore's Law is Dead YouTube-csatorna fedett fel. Ezek alapján a 45%-kal gyorsabb  grafikai renderelés mellett 2-3x jobb Ray-Tracingre, egy egyedi gépi tanulási architektúrára és összességében 33,5 TFLOPS teljesítményre számíthatunk.

Ezúttal is fontos persze leszögezni, hogy csak pletykákról van szó, de ha a várakozásoknak megfelelően tényleg az idei év őszén kerül sor a rajtra, akkor már nem kell nagyon sokat várnunk a hivatalos információkra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.