Hirdetés

A Seagate új technológiája lenyomhatja a nagyméretű merevlemezek árát



|

Bár első körben adatközpontokba készülnek a háttértárak, idővel akár mi is profitálhatunk belőlük.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban csak azért beszéltünk a háttértárakról, mert az új kriptovaluta, a Chia berobbanásával világszerte elkezdték azokat felvásárolni, így a hazai kiskereskedőknél is alaposan felment a HDD-k és SSD-k ára. Most szerencsére jó hírekről számolhatunk be, a Seagate mérnökeinek ugyanis sikerült áttörést elérni a merevlemezek piacán.

A Mach.2 névre keresztelt technológia onnan kapta a nevét, hogy ezekben a meghajtókban egy helyett két vezérlő található, amivel jelentősen javultak az írási és olvasási sebességek is. A most bejelentett Mach.2 Exos 2X14 a hivatalos infók szerint 524MB/s-es adatátviteli sebességre képes,

ezzel el is nyerte a világ leggyorsabb HDD-jének járó címet.

Hirdetés

Bár az új hardver bejelentésének híre még meg sem száradt a papíron, a Seagate befektetői beszámolójából már kiderült, hogy legalább egy tucat partnerrel állapodtak meg, így a sorozatgyártást is felpörgetik. Az említett HDD 14 TB-os kapacitással büszkélkedhet, de hamarosan akár 30 TB-os modellek is készülhetnek. A dupla vezérlős megoldásnak köszönhetően pedig jóval kevesebbet kell tesztelni, ami felgyorsítja a gyártást, ezáltal csökkentve a költségeket.

Persze hivatalos árat még nem jelentett be a Seagate, így egyelőre nem tudjuk, hogy ez megjelenik-e az árazásban is, vagy csak lefölözik a nagyobb profitot. Szintén kérdés, hogy az egyszeri felhasználókhoz is eljutnak-e ezek a merevlemezek, hiszen valószínűleg sokan tudnák őket hasznosítani egy konzolra kötve, vagy egy NAS-ba beépítve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.