A világ egyik legnagyobb gyártója szerint akár 2023-ig is tarthat a globális chiphiány



|

A Flex vezetője nem túl derűlátó a készlethiány illetően, szerinte még néhány évig biztosan fennálló probléma lesz.

Számos eltérő vélemény kapcsolódik az egyik legnagyobb aktuális számítástechnikai problémához, vagyis a globális chip készlethiányhoz. A koronavírus világjárvány és az egyre növekvő hatású kriptobányászat is erősen befolyásolta a piacot, még az olyan meghatározó vállalatok, mint az Apple is jelentős bevételcsökkenést realizáltak ennek következtében.

A Logitech igazgatója, Bracken Darrell optimista a jelenséggel kapcsolatban, szerinte ugyanis egyes iparágakra vonatkozóan akár néhány hónap múlva vége lehet a készlethiánynak. Vele szemben Jim Whitehurst, az IBM igazgatója úgy látja, hogy akár még évekig eltarthat a chiphiány, és a piac csak lassan fog helyreállni.

Hozzá hasonlóan látja a problémát Lynn Torrel is, aki a Flex gyártásért felelős igazgatója. Az amerikai-szingapúri Flex a világ harmadik legjelentősebb elektronikai gyártója, globálisan működő vállalatként rengeteg professzionális partnerrel dolgozik együtt.

Hirdetés

Torrel a Financial Times számára adott interjúban beszélt a chipek készlethiányáról, és kifejtette, hogy szerinte még évekig, akár 2023-ig fennállhat még a jelenség. Meglátása szerint még mindig hatalmas a kereslet, amelyet nem tudnak kielégíteni a gyártók, ez pedig jó esetben szerinte 2022 végén változhat a legkorábban.

A chiphiány az Apple mellett a Sony PlayStation 5 és a Microsoft Xbox Series X gyártását is befolyásolta, de komoly bevételkiesést jelentett több autógyártóknak, így a Fordnak, a Jeepnek és a Chevy-nek is.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.