Hirdetés

Az Apple Vision Pro komoly versenytársa lehet a Huawei AR/VR szemüvege



|

Nem csak a tömege, az ára is feleannyi lesz, persze amennyiben hinni lehet a mostani szivárgásoknak.

Hirdetés

Nemrégiben hivatalosan is megjelent a cupertinóiak első AR/VR szemüvege, az Apple Vision Pro, ami amellett, hogy felfokozott érdeklődés övezte, hamar mémesedett. Ahhoz sem kellet sok, hogy a többi gyártót is megihlesse az Apple innovációja, ezzel pedig rövidesen olyan hírek kaptak szárnyra, amik azt sugallták, hogy Google és a Samsung is egy, a Vision Pro-hoz hasonló eszközön ügyködik, bár egyelőre nem elégedettek a fejlesztés alatt álló termékükkel.

A minap pedig újabb pletykák érkeztek, most éppen a Huawei háza tájáról, amiknek ha hinni lehet, akkor a Huawei Vision valóban ígéretes versenyzőként léphet piacra, mi több, agresszív árazásával akár még az Apple orra alá is borsot törhet.

Hirdetés

A pletykák ugyanis azt sugallják, hogy a Huawei eszköze csupán 350 grammot nyom majd, szemben az Apple 600 grammos szemüvegével. Tudni vélik továbbá még azt is, hogy a Huawei Vision panelje 4K-s, mikro-OLED, amit a Sony szállít, és ennek eredményeként a Vision Próhoz hasonló élményt nyújthat majd a viselőinek.

Bár ha minden igaz, a gyakorlatban azért mégis csak más lesz a helyzet, ugyanis a Huawei eszköze például nem kapja majd meg az úgynevezett "EyeSight" funkciót, aminek révén a külvilág is láthatja az Apple headsetjét viselő felhasználó szemét. Ami pedig a teljesítményt illeti, az M2 és R1 lapkáknak köszönhetően vélhetően továbbra is előnyben lesz az Apple Vision Pro, a tervek szerint a Huawei a saját chipjeivel szerelné fel az eszközt.

Érdemes persze egyelőre még erős fenntartásokkal kezelni az imént olvasottakat, viszont amennyiben tényleg feleannyiért juthatunk majd hozzá a Huawei konstrukciójához, mint az Apple szemüvegéhez, akkor érdemes lesz fontolóra venni az ajánlatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.