Hirdetés

Az iPhone-ok is belassulnak a biztonsági frissítésektől



|

Az iOS 11.2.2 telepítése után egyes modellek teljesítménye akár 41 százalékkal is visszaeshet.

Hirdetés

A Spectre és a Meltdown biztonsági rések ellen kiadott frissítések nem csak a PC-s világot kínozzák, a mobilos termékekre is hatással vannak. Miközben a Google szerint az Androidot igazából nem érinti hátrányosan a frissítés, a jelek szerint az Apple okostelefonjaira azonban igen kedvezőtlen hatással lehet. 

Hirdetés

A rések befoltozását az iOS 11.2.2 hivatott elvégezni, és sajnos ez a frissítés az akkuproblémáktól függetlenül is belassítja az Apple készülékeit. 

Melvin Mughal például egy iPhone 6 készüléket használ, és úgy döntött, hogy leméri, mekkora a teljesítménycsökkenés. A benchmarkadatai alapján az iPhone 6 az iOS 11.2.2 telepítése után 41 és 39 százalékkal volt lassabb az egymagos és a többmagos méréseken. Arra azért ő is kitért, hogy ennek egy része az akku állapotából eredő sebességkorlátozás, amit az Apple szándékosan vet be a nagyobb kellemetlenségek elkerülése érdekében. A régi iPhone-ok teljesítménye tehát alaposan visszaeshet, cserébe nem kapcsolnak ki és a hackerektől is biztonságban lesznek. 

Mi a helyzet, ha az akku viszonylag új? Egyéb mérések szerint az iPhone 6-os szériánál 10 százalékos teljesítményromlással kell számolni, míg az iPhone 6S sorozatnál 10-18 százalékossal. Az iPhone 7 családnál 4 és 2 százalék a visszaesés, míg az iPhone 8 széria teljesítményén igazából átlagosan 0,5 százalékot javított a frissítés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.