Hirdetés

Hamarosan laptopokban is feltűnik az RTX 4090



|

Na persze nem olyan őrült specifikációval, mint az asztali verzió, de azért nem lesz okunk a panaszra.

Hirdetés

Alig néhány napja bukkantak fel az interneten az első RTX 4090-es videók, amikben már szemügyre vehettük, hogy mire képes az Nvidia legújabb csúcsmodellje, és ugyan még sok modellt be sem mutattak az RTX 40-es szériából, már arról is hallani pletykákat, hogy milyen variációk érkezhetnek majd a legújabb laptopokba. A Twitteren közzétett legfrissebb értesülések megerősítik azokat a pletykákat, amiket már hónapokkal korábban hallottunk a hordozható verziókkal kapcsolatban.

A múltban nem egy alkalommal megbízható forrásként vizsgázott Kopite7Kimi nevű felhasználó jóval az RTX 4090 bejelentése előtt is beszélt arról, hogy miképpen nézhet majd ki az új generáció laptopokba szánt kínálata.

Hirdetés

A legdurvább darab GN21-X11 kódnévvel jelölt és az AD103-as GPU-t használja, 175 Wattos TGP-vel. Ez nyilvánvalóan elmarad az asztali PC-kbe szánt RTX 4090 teljesítményétől, ezt az áldozatot azonban mindenkinek, ide értve az Nvidiát is, meg kell hoznia, hiszen a ma ismert megoldásokkal aligha tudnák megfelelően hűteni az AD102-es GPU-t, ami a nagy testvérben ketyeg.

Ettől függetlenül persze a hordozható Ada Lovelace videokártyák is támogatni fognak minden olyan technológiát, amit az asztali verziók, többek között például a DLSS 3-at, ami remek hír azoknak, akik maxra tekerve szeretik játszani az AAA-játékokat.

A most kiszivárgott adatok szerint a hordozható eszközökbe szánt Ada Lovelace generáció teljesen kihagyja az RTX 4080-at, helyette a 4090-et a 4080 Ti, a 4070, 4060 Ti és a 4060 követi. Az egyelőre meg nem erősített hírek szerint az RTX 4080 Ti-t az AD104-es GPU mozgatja, a további három variánst pedig az AD106-os hajtja, más-más specifikációval. A bemutatásukról egyelőre nincs szó, de az elmúlt évek alapján elképzelhető, hogy már a CES 2023 során színre lép néhány Ada Lovelace videokártyával szerelt laptop.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.