Hirdetés

Jövő év elején már megjelenhet az Apple M2 processzora?



|

Egyes híresztelések alapján a vállalat már nemcsak az M1X chipsetet, hanem az újabb generációs M2-t is fejleszti, ami 2022-ben már elérhetővé válna a piacon.

Hirdetés

Nem olyan régen, tavaly év végén jelent meg az Apple M1, vagyis a vállalat jelenlegi legerősebb teljesítményre képes chipsetje, ami a legújabb MacBook Air, MacBook Pro, iMac, Mac Mini és iPad Pro modellekben is elérhető.

Az Apple Silicon termékcsaládba tartozó M1 alapján a cég már dolgozik az M1X chip fejlesztésén, amely a tervek szerint Pro Mac gépekbe kerülne. Azonban egy bennfentes információi szerint már készül a következő generációs M2 chipset is.

Hirdetés

Az iOS fejlesztéssel és Apple technológiával foglalkozó Dylandkt osztotta meg nemrégiben Twitteren, hogy értesülései alapján az Apple mérnökei nemcsak az M2-n dolgoznak, hanem az egy új, színes MacBook Air gépben fog debütálni, vélhetően már 2022 első félévében.

Hozzátette, hogy az M1X teljesen az M1 processzoron alapszik, 12 magos CPU-val és 16 magos GPU-val, míg az M2 még ennél is jobb teljesítményre lesz képes, és az A15 chipset alapján fejlesztik.

Az Apple egyelőre nem közölt hivatalos információt a lehetséges M2 megjelenéséről, szóval érdemes iparági pletykaként kezelni csupán a dolgot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.