Hirdetés

Már a gyártókhoz kerültek az első DDR5-ös memóriák



|

Az SK Hynix gyártó ma bejelentette, hogy az első 64 GB-os DDR5-4800-as modulokat már elkezdték kiszállítani a partnereikhez.

Hirdetés

A játékkonzolok és videokártyák mellett a memóriák terén is generációváltás előtt áll az ipar. Nyáron már véglegesítették, hogy mit tudnak majd a DDR5-ös RAM-ok, melyek komoly előrelépést jelentenek az elődhöz képest. Most az SK Hynix bejelentette, hogy elkezdte kiszállítani az első adag modult a gyártókhoz.

Hirdetés

A hírek szerint a 64 GB-os DDR5-4800-as modulokat juttatta el a cég partnereihez, melyek a korábbi hírek alapján 32 GB/s-os átviteli sebességre képesek, ami a jelenlegi DDR4-3200-as verziók 20-25 GB/s-os teljesítményéhez képest jelentős ugrást jelent.

Elsők között az Intel fogja felhasználni az új memóriaszabvány nyújtotta előnyöket a Sapphire Rapids Xeon processzor platformjaihoz, melyek megjelenésére legkorábban 2021 vége felé számíthatunk, de az sem kizárt, hogy 2022-re csúszik a debütálásuk. A processzorgyártót az SK Hynix is említette azok között, akik számára küldött az új DDR5-ös modellekből. Az kifejezetten meglepő, hogy sem az AMD, sem az ARM nem tűnt fel az említett partnerek között.

Az SK Hynix arra számít, hogy 2021-ben a piac 10 százalékát tehetik ki a DDR5-ös RAM-ok, ezt az arányt három éven belül 43 százalékra szeretné emelni. Ez azt jelenti, hogy a DDR4-es memóriák életciklusa nagyjából a felénél járhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.