Hirdetés

Már az 5 nm-es Hopper videokártyákat is berendelte az NVIDIA



|

A 7 és az 5 nm-es rendeléseit is leadta az Ampere és a Hopper kártyákhoz a TSMC felé az NVIDIA.

Hirdetés

A Digitimes beszámolója szerint az NVIDIA igyekszik biztosra menni, így a következő-generációs videokártyái közül már az Ampere és a Hopper architektúrákra építő modellekre is leadta a rendeléseket, amelyeket a TSMC és a Samsung között osztott meg. A fő beszállítója név nélküli források szerint továbbra is a TSMC lesz az NVIDIA-nak, ez nem meglepő, hiszen régóta együttműködik a két fél, és a TSMC-nek van elég kapacitása a nagy megrendelések teljesítésére. 

Hirdetés

A hírek szerint jelentős megrendeléseket adott le a zöld óriás a 7 nm-es Ampere kártyákra, de állítólag már a 2021-es évre is lefoglalta a TSMC 5 nm-es kapacitásának egy részét a Hopper kártyákhoz. Erre szükség is volt, hiszen az Apple 5 nm-es ARM-alapú processzort, az AMD pedig 5 nm-es Ryzen 5000-es CPU-kat akar gyártatni. 

A Samsung állítólag az olcsóbb Ampere kártyák gyártásában segít, ezzel pedig a TSMC-t mentesíti a túlzott terhelés alól az NVIDIA (az olcsóbb modellek 7 nm-es EUV technológiával készülhetnek, de talán a Samsung 5 nm-es kapacitásából is foglalhat az NVIDIA). Május 14-én pedig sok érdekesség kiderülhet a GTC 2020-as nyitóbeszédén. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.