Hirdetés

Megérkezett az új GeForce MX450



|

Mainstream, belépőszintű mobil GPU lett az NVIDIA GeForce MX450, PCI-Express 4.0-támogatással.

Hirdetés

A "nagy" Ampere bejelentések közvetlen előszobájában járunk, de még most is kipottyannak apróságok az NVIDIA műhelyéből. A cég egy kissé rejtélyes új mobil GPU-t jelentett be GeForce MX450 néven. Az eddigi adatok szerint a grafikus vezérlő a mainstream és a belépő kategória határvonalára érkezett, viszont támogatja a PCI-Express 4.0 felületet. Erre egyébként csak az Ampere-alapú GPU-k képesek. 

Hirdetés

Sajnos az MX450 termékoldaláról egyéb specifikációk nem derülnek ki, csak az, hogy támogatja az új GDDR6 memóriát. Ezt az NVIDIA elsőként a Turing architektúránál vezette be.  Az eszköz ID-k alapján kutatva a TechPowerUP megtudta, hogy létezik ebből a vezérlőből GDDR5 memóriával szerelt változat is, amit feltehetően régebbi architektúrára építettek. Mutatjuk az egyetlen képet, ami egyelőre bármit is elmond az újdonsággal kapcsolatban (kattintásra nagyban is megnézheted):

A szakértők szerint az újabb technológiás megoldás azért meglepő, mert ezeket a mobil GPU-kat általában csak arra használta eddig az NVIDIA, hogy kipucolja a régebbi vezérlők készleteit, a notebookok gyártói ezzel egyszerre pedig büszkén rakhatják ki a gépeikre az NVIDIA matricáját, és reklámozhatják a dedikált grafikust vezérlést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.