Hirdetés

Nem sokat változtak az M1 processzoros Apple MacBookok



|

Nagy szenzációnak számítanak az Apple első saját processzoros MacBookjai, de az iFixit szerint nem sok különbség van az Intel chipes verziókhoz képest.

Hirdetés

Az Apple immáron saját fejlesztésű processzort épít az új MacBook és Mac gépeibe, ami nagy dolog, és nagy figyelmet is kap miatta a gyártó.

Az első tesztek már kijöttek a legújabb Macekről, az iFixit azonban úgy gondolta, inkább belülről vizsgálja meg, hogy miben más az új, M1 processzoros MacBook Air és MacBook Pro, mint az Intel chipes elődjeik. 

Miután apró darabokra szedte a laptopokat az iFixit, kijelentette, hogy a 13 hüvelykes MacBook Pro gyakorlatilag majdnem teljesen azonos az Intel lapkás verzióval. Az új MacBook Airnél pedig a fő változtatás, hogy már nincs ventilátor.

Hirdetés

A MacBook Pro légkavarója elvileg ugyanaz, mint a 2020-as, inteles verzióban, vagyis ha kisebb a zajterhelés, az csak az M1 kisebb hűtési igényének köszönhető. 

Nincs már külön T2 biztonsági chip, a Secure Enclave technológia az új processzoron belül kapott helyet. A két SK Hynix LPDDR4X memóriachipet forrasztották, tehát nem lehet utólag memóriát fejleszteni. 

A szakértők szerint a kevés változtatás arra utal, hogy egy egyszerű és megbízható, minőségi dizájnról van szó, amit kár bolygatni, de persze a jövőbeli modelleknél nagyobb eltérések is lehetnek majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.