Hirdetés

Rossz hírekkel szolgált a Sony a PlayStation 4 Pro és a PlayStation VR tulajoknak



|

Az előző generáció most már tényleg a végéhez közeleg.

Hirdetés

Míg a PlayStation 5 durván megalázta a konzolpiacot, azért szép számmal vannak azok, akik továbbra is az előző generációs PlayStation 4 konzolok egyikén pörgetik a jobbnál jobb játékokat. De persze bőven akadnak még olyanok is, akik teljesen jól elvannak a PlayStation első generációs VR eszközeivel, és nem érezték a szükségét a váltásnak. A Sony azonban most rossz hírekkel szolgált ezen eszközök tulajdonosainak.

A minap ugyanis a vállalat bejelentette, hogy mostantól nem fogadja el javításra a PS4 Pro CUH-7100 és a PlayStation VR CUH-ZVR1 verziószámmal jelölt eszközöket, legalábbis Japánban.

Hirdetés

A Sony szerint a javítás leállításának a fő oka az alkatrészhiány, amiben persze közrejátszik az is, hogy a két eszköz már több mint 6 éve van piacon, ami nagyjából az életciklusuk végét is jelenti. Ráadásul az egyre fogyó PlayStation 5 mellett nem kétséges, hogy a cég most már inkább a jelen generációs konzolra szeretné fordítani az erőforrásait.

A japán vásárlók december 20-áig nyújthatták be a javításra irányuló kérelmüket, és egészen 2024. január 5-éig van lehetőségük arra, hogy eljuttassák a hivatalos szervizek egyikébe a meghibásodott eszközeiket. Ezek után érdemes felkészülni rá, hogy rövidesen hasonló bejelentést tesz majd a Sony az európai, így a magyar piac vonatkozásában is, fokozatosan kivezetve a PlayStation 4 Prót és a PlayStation VR-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.