Hirdetés

Valószínű, hogy a Mac Studio és az Apple Studio Display nem neked való, de nagyon vágysz majd rá



|

Apró, de erős gépet és egy ehhez passzoló, 5K-s monitort is bemutatott ma az Apple.

Hirdetés

A tavaly debütált M1 Pro és M1 Max után valószínűleg nagyon kevesen érezték azt, hogy többre vágynak, de az a rettentő szűk kisebbség most örülhet: M2 még nincs, de bemutatkozott az M1 Ultra, ami az eddigi legerősebb Apple chip teljesítményének dupláját hozza.

Szerencsére a profiknak szánt, a Mac mininél alig nagyobb Mac Studio kapható lesz M1 Max-szel is, de aki tényleg a lehető legjobbat akarja, az Ultrával biztosan nem lő majd mellé.

Hirdetés

Az apró Mac Studio nagy részét az innovatív hűtési rendszer teszi ki, ami garantálja, hogy nagy terhelés alatt se legyenek problémák a hőmérséklettel vagy a hangerővel. Az M1 Max-es változat a legerősebb, 27"-es, 10-magos iMachez képest 2,5x jobb CPU-teljesítményt, 3,4x jobb grafikus teljesítményt, és 7,5x nagyobb általános sebességet kínál, míg az M1 Ultrával a CPU-ból 3,8x, a GPU-ból 4,5x többet hozhatunk ki. Videóvágásnál a "gyengébb" processzor 3,7x jobban teljesít, mint a 16-magos Mac Pro, az erősebb pedig 5,6x gyorsabban dolgozik a 28-magos profi gépnél. 

Ez azt jelenti, hogy 18 sávnyi 8K ProRes 422 videót tud kezelni egyidőben. Kérhető akár 64 GB megosztott memóriával, sőt, az M1 Ultrás változat 128 GB-tal is, míg a 7,4 GB/s sebességű SSD-ből 8 TB-ot pakolhatunk bele, ha látjuk értelmét. Ami a csatlakoztatást illeti, négy Thunderbolt 4 port, egy 10 Gb-es Ethernet port, két USB-A, egy HDMI, egy jack található rajta, valamint Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.0 is adott. A maximális kényelem érdekében két további USB-C került előre (M1 Max-szel 10 Gb/s sebességet tudnak, M1 Ultrával 40 GB/s-ot) egy kártyaolvasó mellé.

Tökéletes kiegészítője lehet a Studio Display, egy 5K-s, 27"-es kijelző, mely nagy mértékben dönthető, forgatható, VESA-val is kompatibilis. 14,7 millió pixelt jelenít megy egyszerre, 600 nites fényerőre képes, a P3 színskála egészét lefedi, több mint 1 milliárd színt tud megjeleníteni. Alapvetően is csökkentették a csillogását, de aki nagyon fényes irodában dolgozik, választhat nanotextúrás üveggel szerelt változatot is. A beépített, 12 MP-es, ultraszéles, a Center Stage-et (a kamera automatikusan követi az alanyt) támogató kamerát, illetve a hangrendszert egy A13 Bionic chip vezérli, a tökéletes hangtovábbításról egy három mikrofonos rendszer gondoskodik. Találunk rajta három USB-C portot is, biztos, ami biztos, illetve képes 96W-ot továbbítani, így laptopunkat gyorsan feltölthetjük róla. A színben hozzá illeszkedő, de külön kapható fekete Magic Keyboard, Magic Trackpad és Magic Mouse gondoskodik a tökéletességről.

A Mac Studio M1 Max-es változata 879 990 Ft-tól indul, az M1 Ultrásért 1 679 990 Ft-ot kell fizetnünk. A Studio Display ára a normál üvegesnél 659 990 Ft, a nanotexturált üveggel 799 990 Ft. Mindegyik március 18-ától lesz kapható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.