Hirdetés

VPN és más jóságok is lapulnak a DuckDuckGo új prémium tagságában



|

Három adatvédelmi szolgáltatással támad a Privacy Pro néven futó előfizetéses csomag.

Hirdetés

Szeptemberben lesz 15 éve, hogy Gabriel Weinberg útnak indította a Google ellenfelének szánt DuckDuckGo keresőt, amely az ősriválissal ellentétben lemond a felhasználók hirdetési célú követéséről, a magánszféra védelmére és a biztonságra helyezve a hangsúlyt.

Habár a Statcounter statisztikája szerint ez továbbra is csak 0,53%-nyi jelenléthez elég a keresők piacán, az üzemeltető egy ideje már saját webböngészőt is kínál minden nagyobb platformon, most pedig egy új előfizetési csomaggal igyekszik terjeszkedni.

A DuckDuckGo hivatalos blogján leleplezett Privacy Pro három különálló szolgáltatást gyúr egybe, átfogó adatvédelmet kínálva. Az első a DuckDuckGo saját VPN-megoldása, amellyel legfeljebb 5 eszközön létesíthetünk titkosított internetkapcsolatot.

Hirdetés

A cég ennek kapcsán azt ígéri, hogy semmiféle adatot nem ment a felhasználókról és azok tevékenységéről.

A Privacy Pro második előnye a Personal Information Removal néven futó megoldás, amely segít az adataink eltávolításában az azokkal kereskedő weboldalakról. Ezek az ún. "people search" szolgáltatások szabadon hozzáférhető adatbázisokból építik fel a profilokat, majd pénzért értékesítik őket. A legtöbb ilyen szolgáltató ugyanakkor lehetővé teszi, hogy kérvényezzük a ránk vonatkozó információk törlését, a DuckDuckGo-féle Personal Information Removal pedig ezt könnyíti meg nekünk, több releváns webhelyet is átfésülve .

Végezetül pedig a Privacy Pro tagsággal segítséget kapunk, ha személyazonosság-lopás áldozatai lettünk: az Identity Theft Restoration szolgáltatás keretében a DuckDuckGo egy privát tanácsadót biztosít, aki közreműködik az ellopott fiókjaink helyreállításában és a pénzügyi veszteségek behajtásában.

Mindezért a cég havi 10, vagy évi 99,99 dollárt kér, ami az utóbbi esetben kb. 36 ezer forintot jelent. Egyelőre viszont nem érdemes a bankkártya után nyúlni, a Privacy Pro ugyanis kezdetben csak az Egyesült Államokban lesz elérhető. A DuckDuckGo azt mondja, hogy később további régiókba is elhozná a csomagot, ennek kapcsán viszont még nem közölt lehetséges menetrendet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.