Hirdetés

Szünetelnek a Windows 10 nem kritikus frissítései



|

Jobban figyelnének a biztonsági problémák megoldására, mert a kényszerű távmunkások nem tudnak rendszergazdát hívni a karanténba.

Hirdetés

Mivel a programozóktól és fejlesztőktől a tesztelőkig mindenkinek egy tonna új problémát és feladatot adott a koronavírus által teremtett globális helyzet, a Microsoft bejelentette, hogy egy időre felhagy a C és D típusú update-ek terítésével. Ezekbe a kategóriákba olyan javítások és frissítések tartoznak, amelyek nem érintik jelentősen a rendszer stabilitását, csak kényelmi hasznot hoznak, vagy valamilyen plusz funkciót tesznek elérhetővé.

Hirdetés

Mivel jelenleg már több ilyen jellegű, nem kritikus frissítés készhez közeli állapotban van, a változásra május elejétől lehet számítani. Onnantól kezdve a havi biztonsági frissítések (avagy a B-típusú patchek) érkeznek minden hónap második keddjén, az úgynevezett patch-kedden, ekkor főleg a legfrissebb sérülékenységek befoltozása és egyéb biztonsági gyorssegélyek várhatók. A Microsoft közleményében az áll, hogy tisztában vannak a koronavírus miatt bekövetkező változásokkal, többek között a távmunka és az otthoni oktatás előretörésével, és azzal, hogy az ilyen helyzetekben még súlyosabb lehet egy esetleges IT-biztonsági katasztrófa, egy sérülékenység kihasználása vagy más hiba, amelyet a szintén távoli hozzáféréssel dolgozó céges rendszergazdák és biztonsági szakértők nem tudnak orvosolni, így minden erejükkel azon dolgoznak, hogy minimalizálják az efféle problémák eshetőségét.

Ezzel egyidőben a Microsoft fél évvel kitolja a Windows 10 Enterprise, Eucation és IoT Enterprise változatainak támogatási időszakát is - ennek elvileg április 14-én lett volna vége, de ehelyett október 13-án járnak le, és addig továbbra is kapják a biztonsági frissítéseket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.