Hirdetés

Forradalmi technológia hozta el a fájdalommentes tetoválásokat|

Az új találmánnyal pillanatok alatt, akár házilagosan is elkészíthetők a tetoválások.

Hirdetés

Számos tényezőtől függ, hogy mennyire találjuk fájdalmasnak egy tetoválás elkészítését, hiszen ez nemcsak a saját tűrőképességünkön múlik, hanem sok egyéb mellett a beavatkozás helyén, az ábra típusán és persze a rajzot készítő művész mozdulatain is.

Így aztán nehéz is előre megmondani, hogy kinek mennyire lesz traumatikus egy ilyen élmény, a Georgia Institute of Technology viszont elhozta a megoldást: itt vannak a garantáltan fájdalommentes tetoválások.

Az egyetem kutatói lényegében egy homokszemnél is kisebb tűkkel borított ragtapasszal álltak elő, melynek segítségével egyetlen mozdulattal felhelyezhetők a tartós tetoválások. Az alany eközben semmit sem érez, a beavatkozás pedig akár házilagosan is elvégezhető, mivel nem igényli szakember közreműködését.

Hirdetés

A tetszőleges módon elrendezhető apró tűk afféle képpontokként funkcionálnak, ezekből áll össze a kész motívum. A tintamatrica leginkább egyszerűbb ábrák megörökítésére alkalmas, a tudósok ezért elsősorban orvosi tetoválásként (ezekkel jelezhető például a cukorbetegség, az epilepszia, vagy az allergiák), vagy az állatok megjelölésében látják felhasználhatónak.

Emellett azonban nagy érdeklődést tapasztalnak iránta a dekoratív tetkóra vágyók részéről is, ezért nem zárják ki, hogy a nagyközönséghez is eljusson a találmány.

"Megláttuk ezt a lehetőséget, hogy a mikrotű-technológiával kapcsolatos munkánkat kihasználva elérhetőbbé tegyük a tetoválást. Míg egyesek hajlandóak elfogadni az ehhez szükséges fájdalmat és időt, úgy gondoltuk, másoknak jobban tetszene egy olyan tetoválás, amelyet egyszerűen a bőrre nyomnak és nem fáj."

- idézi a kutatást vezető vegyészmérnököt, Mark Prausnitzet a technológiáról beszámoló közlemény. A mérnök ugyanakkor a tetoválószalonok tulajdonosait is igyekezett megnyugtatni, és kiemelte, hogy nem céljuk az akár művészeti alkotásként is értelmezhető hagyományos alkotások kiváltása, csak egy új lehetőséget szeretnének teremteni a betegek, a fájdalommentes tetkóra vágyók és az állattartók számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.