Hirdetés

10 év börtön járhat kalózkodásért Nagy-Britanniában



|

Az elmúlt évek gyakorlatával teljesen szembemegy a nagyon szigorú büntetés - 10 év börtön a Trónok harcáért?

Hirdetés

Az online kalózkodás felszámolása érdekében Nagy-Britannia azt tervezi, hogy maximálisan 10 éves börtönbüntetést is kiszab a fájlmegosztókra. Az ötlet egyre közelebb kerül ahhoz, hogy törvényerejű legyen, és olyan súlyos büntetést mérjen az online kalózokra, mint a durva bűnözőkre. 

Hirdetés

A brit szerzői jog jelenleg "csak" két év szabadságvesztéssel sújthatja az illegális letöltőket, de a jogvédő csoportok általában még keményebb megtorlásokat követelnek. A jelenlegi jogi környezetben azok, akik a jogvédett tartalmakat fizikai másolatok formájában (CD-k, DVD-k) árulják, már most is kaphatnak 10 év börtönbüntetést. 

A kemény szankciók teljes mértékben szembemennek azzal, amit az általában nem erőszakos kalózokkal kapcsolatban lehetett tapasztalni az elmúlt években. Az online kalózok ugyan sokat lopnak, azonban a rendes felhasználókhoz mérten többet is költenek a digitális tartalmakra. Mindezzel párhuzamosan az olyan szervezetek, mint a RIAA vagy az MPAA is kevésbé voltak agresszívak, és lemondtak az otthoni, mezei kalózok üldözéséről. 2010 óta az online fájlmegosztókkal szemben indított jogi eljárások száma több mint 80 százalékkal esett. 

Éppen ezek miatt Nagy-Britannia hozzáállását sokan igen túlzónak találják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.