Hirdetés

50% alatt az Internet Explorer népszerűsége



|

Tovább esett a Microsoft böngészőjének a piaci részesedése. Az IE9 lehet a megmentő?

Hirdetés

A Microsoft Internet Explorer böngészője mindig is a legnépszerűbb alkalmazás volt a maga kategóriájában, ennek egyik legfőbb oka, hogy a redmondi vállalat ezt a szoftvert mellékelte operációs rendszereihez. A 2009 augusztusa óta folyamatosan piaci részesedést veszítő IE először érkezett el az 50%-os küszöbhöz, illetve az alá.

 

A legfrissebb statisztikák szerint, amik jelenleg szeptember elejéig terjednek ki; az Internet Explorer részesedése most először közelíti meg az 50%-ot, illetve esett kicsivel az alá (49,96%). Ez azt jelenti, hogy az alternatív böngészők jelenleg több forgalmat bonyolítanak, mint a szebb napokat is megélt IE böngésző. Figyelemreméltó fordulat.

 

Természetesen a hónap végére ez az eredmény még változhat, azonban a bő egy éves statisztikákból egyértelműen kitűnik, hogy a 2009 augusztusában még 58,69%-os népszerűségen álló Internet Explorer azóta egyre csak veszít felhasználóinak számából.

Vajon hol ronthatta el a Microsoft? A felhasználók "elvesztését" nem segítette az Apple iOS népszerűsége sem, hiszen sokan időtakarékosabbnak és kényelmesebbnek tartják, ha iPhone-jukon vagy iPadjükön böngésznek, az asztali számítógép helyett. Emellett a nyílt forráskódú Google Chrome is egyre nagyobb szeletet hasít magának a piacból; és a régóta elérhető alternatívák, mint a Firefox vagy a Safari is növelni tudja népszerűségét.

 

Egyelőre csak találgatni lehet, hogy a Microsoft közelgő újdonsága, az Internet Explorer 9 (amelynek a publikus, elérhető bétájával korábban már foglalkoztunk) tud-e változtatni a jelenlegi trenden, és újból növelni az IE részesedését a felhasználók körében. A statisztikák tükrében egyértelmű, hogy kemény munkára lesz szükség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.