Hirdetés

A Microsoft megtorolta az Internet Explorer-adót



|

A különadót kivető vállalat eltűnt a Bing találati listájáról.

Hirdetés

Az elektronikai termékek online értékesítésével foglalkozó ausztrál Kogan körülbelül egy hónappal ezelőtt vezette be az Internet Explorer 7-et sújtó különadót. A vállalat azt állítja, hogy azok, akik ezt a szoftvert használják, kárt okoznak a cégnek, és valójában az egész internetes gazdaságra negatív kihatással vannak.

 

Az elavultnak mondott böngésző alól vásárlókat 6,8 százaléknyi plusz adóval ajándékozza meg az áruház, amely egy létező problémára világított rá, és egyben felhívta a figyelmet az IE egyszerű frissítésére egy számukra remek marketingmegoldás keretében. A kiváló ötlet azonban visszafelé is elsült, ugyanis a Microsoft úgy döntött, cenzúra alá vonja az ausztrál céget, amely már nem elérhető a Bing keresőmotorján keresztül.

 

A vállalat brit outlete elérhető maradt, de a Kogan.com a Bing és a Yahoo keresők találati listáján sem jelenik meg - ennek az oka, hogy ez a konkrét oldal vette ki a szokatlan terhet. Az áruház természetesen csalódott, ugyanis elkötelezettnek mondja magát a Microsoft mellett, és csak a böngészők frissítésének fontosságára akarta felhívni a figyelmet. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.