Hirdetés

Az Internet Explorer 7 első éve



|

A Microsoft egyik bolgjában a fejlesztők és a felhasználók vitatták meg az IE7 első évét. Sokan kritikus hangot ütöttek meg a céggel szemben.

Hirdetés

Az Internet Explorer 7 felhasználói egy microsoftos blogbejegyzést használtak fel arra, hogy elmondják véleményüket: a cég nem tartja be a fejlesztési ígéreteit és elidegeníti magától a webfejlesztőket.

Az Internet Explorer fejlesztőcsapat blogjában jelentette meg Tony Chor a fejlesztés egyik vezetője azt a bolgbejegyzést, amelyben felhívja a figyelmet arra, hogy a program felhasználói tábora nem olyan régen elérte a 300 milliót. Ezt írja: "Az IE7 jelenleg a második legnépszerűbb böngésző az IE6 mögött. Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban már az első helyen áll és nem kell sok idő, hogy világszinten is átvegye az első helyet."

Chor azt is elmondta, hogy az IE7 beépített adathalászat elleni szűrője hetente 900 ezer próbálkozást hiúsít meg és a Microsoft böngésző-támogatási telefonjára 20 százalékkal kevesebb hívás érkezik, mint egy évvel ezelőtt. "Ez annak a jele, hogy az IE7 stabilabb és kevesebb gond van vele, mint a korábbi változattal."

A böngésző dicsérete mellett azt is elmondta, hogy "Elégedettek vagyunk az IE7-tel, de természetesen továbbra is figyelembe vesszük a felhasználók igényeit, hogy tovább fejlesszük a böngészőt."

 

Valószínűleg ez a bejegyzés motiválta a felhasználókat, hogy megkérdőjelezzék Bill Gates tavalyi szavait, amely szerint a cégének gyakrabban kellene frissítenie a böngészőt. 2006 márciusában Bill Gates elismerte, hogy az IE6 és az IE7 megjelenése között eltelt 6 év túl hosszú idő volt és a Microsoft igyekezni fog, hogy 9-12 havonta új verziót adjon ki a böngészőből. Az egyik hozzászóló nem sokat kertelt: "Gratulálok! Az IE7 megjelenése óta a Firefox kijött a 2.0-és változattal és már itt a 3.0 béta verziója. A Safari 3.0 is megjelent, sőt már windowsos változat is van belőle. Lássuk csak... ha az IE7 is hat évig húzza, akkor az IE8 2012-ben jelenik meg? Az a baj a Microsofttal, hogy években gondolkodik." - adott hangot a véleményének egy Paul nevű felhasználó.

Mások a Chor által felhozott statisztikai adatokat kérdőjelezték meg és rávilágítottak arra is, hogy milyen sok biztonsági probléma volt a böngészővel az elmúlt egy évben. De a webfejlesztők voltak azok, akik leginkább nekiugrottak a Microsoftnak. "Ahelyett, hogy az időnket vesztegeti, a Microsoft beismerhetné a vereségét és igazán befejezhetné az IE fejlesztését. Hagyja a böngésző készítését olyan embereknek, akik igazán törődnek az interenettel. Hosszú órákat töltöttem el az életemből azzal, hogy az általam programozott weboldalak IE7 alatt is tökéletesen működjenek." - írja Ryan G.

 

"Újabb blogbejegyzés, de még mindig semmi jele annak, hogy törődnének a felhasználókkal. Semmi hír az IE8-ról, hibajavításról, új funkciókról, nyílt hibakövetésről és hasonlókról. A Microsoft nem épít kapcsolatot velünk és amíg ezt nem teszi meg, addig nincs miről beszélni. Én is programozó vagyok és nyíltan megmondtam a csapatomnak: ha ilyen a Microsoft hozzáállása, akkor nem használunk semmilyen Microsoft technológiát, nem próbáljuk ki a Silverlight-ot, nem csinálunk Live Widgetet." - mondja meg keményen a véleményét a dk nevű hozzászóló.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.