Hirdetés

Béke bitjeikre: hivatalosan is vége a Windows 7 és a Windows 8.1 támogatásának



|

A mai naptól kezdve nem kap több frissítést a Microsoft két veterán operációs rendszere.

Hirdetés

A Windows 7-et sokan a mai napig az egyik legjobban sikerült Windowsnak tartják, s habár a platform hivatalos támogatása már 2020 januárjában véget ért, az Extended Secuirty Update Programon (ESU) keresztül még további három éven át érkeztek hozzá a frissítések. A mai nappal azonban lejárt a határidő, s a 2009-es kiadású operációs rendszerrel együtt a négy évvel később befutott Windows 8.1 is elbúcsúzik a közönségtől.

A Microsoft persze már jó előre bejelentette a határidőt, így a legtöbbeknek nem lehet meglepetés, hogy január 10-től sem a Windows 7, sem a Windows 8.1 nem kap további frissítéseket, az utóbbi esetében ráadásul az Extended Security Programot sem indítják el, vagyis nem lesz kisebb biztonsági foltozásokat garantáló türelmi időszak.

"Emlékeztetőül, a Windows 8.1 támogatása 2023. január 10-én ér véget, amikor is megszűnik a technikai segítségnyújtás és a szoftverfrissítések is. Ha Windows 8.1-et futtató eszközökkel rendelkezik, javasoljuk, hogy frissítse azokat egy aktuálisabb, használatban lévő és támogatott Windows-verzióra. Amennyiben az eszközök nem felelnek meg a Windows frissebb kiadásainak futtatásához szükséges műszaki követelményeknek, javasoljuk, hogy cserélje le az eszközt egy olyanra, amely támogatja a Windows 11-et."

- szól a redmondiak ítélete a nyugdíjba vonuló platformok felett.

Hirdetés

A régi rendszerek felhasználóinak tehát innentől kezdve feltétlenül ajánlott a frissítés, akár a hardver korszerűsítése vagy cseréje árán is, hiszen a halálra ítélt Windowsok melletti kitartás kompatibilitási gondok és biztonsági kockázatok garmadája előtt tárhatja szélesre a kaput, illetve stílszerűbben szólva az ablakot.

A támogatás megszűnése miatt korábban külön cikkben gyűjtöttük össze azokat a tippeket, amelyek hasznosak lehetnek az operációs rendszer frissítése előtt, amire most ismét felhívnánk az érintettek figyelmét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.