Hirdetés

Skype Recorder 4.5



|

Az év második hónapjában az Ashampoo Office-riválisa mellett egy teljes verziós Skype hívásrögzítő alkalmazással kedveskedünk a PC World olvasóinak! A segédprogrammal automatikusan rögzíthetünk minden VoIP beszélgetést, beállíthatunk Skype hangposta-fiókot, és még gyermekeinket is felügyelhetjük.

Hirdetés

A költségcsökkentés érdekében egyre több cég és magánfelhasználó él a VoIP szolgáltatások előnyeivel. E megoldások közül kiemelkedik a Skype, amely kedvező percdíjakat kínál a vezetékes és mobilszámok hívásakor is, ráadásul gazdag kiegészítő kínálattal rendelkezik. Azon elv, amely szerint a szó elszáll, az írás megmarad, sajnos e szolgáltatás esetében is létezik. Nem mindegy például, hogy partnerünk 50 vagy 500 ív papírt rendelt. A hanghívásokat rögzíteni kell, hogy ezen félreértéseket elkerüljük, így a fontos beszélgetések minden esetben visszakereshetők, és a fontos mondatokat később bármikor visszajátszhatjuk.

Mindennek nyoma marad

Hagyományos eszközökkel azonban meglehetősen nehéz a Skype beszélgetések rögzítése, amely problémát igyekezett áthidalni az Ahtek, amikor létrehozta a Skype Recorder alkalmazást. A program a háttérben megbújva automatikusan rögzít minden hangot, amely a csevegő-szolgáltatáson keresztül elhangzik az adott kliensen vagy akár videohívásoknál is, igaz utóbbi esetben a képet nem tárolja. A januárban megjelent legújabb, 5-ös verzió ezt a hiányosságot is orvosolja, ugyanis képes mozgóképet is rögzíteni AVI formátumban, akár videojátékok esetén is. Funkcionalitás tekintetében más különbség nincs az új, illetve a 4.5-ös verzió között.

 



A program a telepítését követően azonnal használatba vehető és alapbeállításon a Windows indulásával együtt feléled, így ha egy Skype-beszélgetésbe elegyedünk, akkor a háttérben – külön kiadott parancs nélkül is – rögzítésbe kezd és a felhasználó által definiált könyvtárban tárol. Finomhangolásához érdemes a beállításoknál (Tools menün belül az Options lehetőséget választva) körbenézni, itt például beállíthatjuk a kimeneti formátumot. Négy lehetőség közül választhatunk, úgymint MP3, WMA, FLAC és OGG Vorbis, amelyekbe a program minden rögzítés után átkódolja a WAV-ban rögzített hanganyagot. Érdemes az alapbeállításon alkalmazott MP3-nál maradni, mivel így spórolhatunk a tárhellyel. Plusz, ha ez még nem lenne elég, akkor a kódolási beállításokat is módosíthatjuk. Ugyanezen felületen megadhatjuk azt is, hogy a program mely hangokat rögzítse:  mindkét oldalt, csak a sajátunkat, a hívott félét vagy mindkettőt elszeparált fájlban. Ha kívánjuk, a Skype programmal együttműködve üzenetrögzítőnek is beállíthatjuk az alkalmazást, illetve a beépített FTP-klienssel akár egy webes tárhelyre is elmenthetjük a beszélgetéseket.

Kémkedésre is alkalmas

A Skype Recorder rendelkezik egy szülői felügyeleti eszközzel, amellyel lehallgathatjuk gyermekeink vagy munkatársaink beszélgetéseit. Utóbbi beállításánál az alkalmazás minden esetben elindul a háttérben oly módon, hogy abból a gép előtt ülő személy semmit sem érzékel. Ha ezt kombináljuk a beépített FTP-klienssel, akkor a lehallgatott beszélgetések azonnal egy tárhelyre továbbíthatók, így nem kell az adott gép elé leülnünk ahhoz, hogy visszahallgathassuk azokat. Persze ez a megoldás felvet bizonyos erkölcsi kérdéseket (hogy vajon mennyire szerencsés egy ilyen megfigyelés), ám ez nem azt jelenti, hogy a dolog úgy ahogy van haszontalan. Cégek például egy helpdesk munkatárs betanításánál biztosan nagy hasznát látják majd.

Apropó, visszahallgatás. A program főablakában könnyen visszakereshetjük az eltárolt beszélgetéseket. A „recent audio” fül a legutóbbi csevegéseket tartalmazza, míg az „all audio” elemnél minden tárolt hanganyagot megtalálhatunk hívott személyek alapján rendezve. Itt láthatjuk azt is egy elemre kattintva, hogy pontosan mikor történt a beszélgetés, milyen hosszú, hol található az eltárolt fájl, illetve a kapcsolatunk jelenlegi állapotát. A Skype integráció egyébként az egész programon belül tökéletesen működik, alapműveleti parancsokat akár az Ahtek programjából is kiadhatunk a VoIP kliensnek. Érdekesség még, hogy a Skype Recorder rendelkezik egy úgynevezett Skype-mentes üzemmóddal, amely során a géphez csatlakoztatott, mikrofon által bevitt hangot rögzíthetjük. Ez főként az üzenetrögzítő funkció alkalmazásakor jöhet jól, mivel így saját hangunkon csendülhet fel a „Jelenleg házon kívül vagyok, hagyj üzenetet” mondat.

Adatok:

- Skype beszélgetések automatikus rögzítése
- videohívások hangjának rögzítése
- Skype-mentes hangrögzítés
- MP3, WMA, FLAC és OGG Vorbis kimeneti formátumok kezelése
- üzenetrögzítés
- szelektív rögzítés
- Skype kliens integráció
- csendes üzemmód
- szülői felügyelet
- beépített FTP-kliens
- Fejlesztő: AthTek Software
- Ár: a PC World olvasóinak ingyenes
- Web: athtek.com
- Kompatibilitás: Windows

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.