Hirdetés

Feltörték a Vistát! Vagy mégsem?



|

Alig készült el a Vista RTM, máris a letöltések élére került

Hirdetés

A gyártásra kész verzióhoz képest csupán néhány napot késlekedve, a torrentoldalakon megjelent a végleges Vista warez változata. Nem kell különösebben ecsetelni mekkora népszerűségnek örvend, tölti boldog-boldogtalan, azonban jelen állapotban úgy tűnik, elérkezett az a pillanat, amikor egy szoftverkiadónak sikerült kifogni az „ingyenélőkön”.

 

A tört verzió megjelenésének gyorsaságán némiképpen mi is meglepődtünk, hiszen a Microsoft ötéves munkája látszott szertefoszlani. Aztán kiderült, hogy ez közel sem fedi a valóságot, ugyanis a Microsoft a rendszer aktiválásában – ennek hiányában csak 30 napig működik tökéletesen – látja megoldást. Ez az eljárás az XP hasonló megoldásával ellentétben jelenleg áttörhetetlen gátnak bizonyul és a megjelent változat és a hozzávaló többféle crack jelen állapotában nem lesz hosszú életű.

 

Korábban viszonylag könnyű volt megkerülni az aktivációs folyamatot, ráadásul olyan Corporate, azaz nagyvállalati verziók is közkézre kerültek, amelyek a biztos futáshoz és a frissítések letöltéséhez egyáltalán nem igényelték az aktiválást. Ezzel szemben a Vistából még a Corporate Editionnek is szükséges ez a fajta procedúra, a könnyítés annyiban áll, hogy ezt egy központi szerver igénybevételével végzi, így a rendszergazdáknak nem kell minden egyes gépnél külön-külön elvégezni a műveletet. Mindezzel persze még nincs vége, a Vistát nem elég egyszer a telepítés után aktiválni, a műveletet 180 naponként meg kell ismételni.

 

Jelenleg tehát itt tartunk, miszerint a szoftveróriás áll nyerésre és ez remélhetően így is marad, mivel ez valahol minden legális Windows felhasználó közös érdeke.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.