Hirdetés

Firefox: lassan jön a lopakodó róka



|

A Mozilla bejelentése alapján a böngésző legkorábban nyáron térhet át az automatikus frissítésre.

Hirdetés

Habár sokan azt hitték, hogy a Chrome automatikus frissítési megoldását (amely felhasználói beavatkozás nélkül, a háttérben vált a legújabb változatra) a Mozilla már a Firefox 4-be implementálni fogja, ez nem történt meg. Sőt, a böngésző azóta sem kapta meg ezen képességet, főként az elhúzódó fejlesztések miatt. Így a Firefox legkorábban nyáron, a 13-as verzió megjelenésekor térhet át az automatikus frissítésre, miközben már a Microsoft is jelezte, hogy az Internet Explorer sem fog a jövőben jóváhagyást kérni verzióváltáskor.

 



Ez a cégek számára problémákat vethet fel, ám a Mozilla már gondoskodott arról, hogy legyen egy ritkábban frissülő kiadása is a böngészőjének (vélhetően a redmondiak is ezt az utat fogják járni), amely megkönnyíti az üzemeltetők munkáját, azaz a funkció bevezetéséhez már minden adott.

A Firefox esetében nem is a szándékkal van gond, hanem a megvalósítással, hiszen az eddigieknél több automatizmust ígérő frissítési komponens fejlesztését sok probléma övezte, ami miatt a Mozilla rendszeresen elhalasztotta annak bevezetését, ám az alapítvány is tisztában van vele, hogy a 17 hónapja tartó fejlesztéseket már le kellene zárni. Nyáron pontot tehetnek az ügy végére.

A témáról bővebben, illetve a Firefox 11 biztonsági újdonságairól a Computerworld cikkében olvashat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.