Hirdetés

Firefoxnak álcázza magát az IE 11



|

Ezen felül fülszinkronizálás is került a webböngészőbe.

Hirdetés

Lassan csöpögnek az információk a hétvégén kiszivárgott Windows Blue újdonságairól. Mint tegnapi hírünkben már beszámoltunk róla, a „szervizcsomag” már Internet Explorer 11-et használ, ám az egyik elérhetővé tett képernyőkép alapján szabványtámogatás terén nem javult a 10-es verzióhoz képest.


Időközben kiderült két újdonsága: egyrészt a böngészőfülek egy menüpont tanúsága szerint szinkronizálhatóak lesznek a felhasználói különféle számítógépei – és talán a Windows Phone-os okostelefonja – közt, másrészt pedig a szoftver lényegében megpróbálja Firefoxnak álcázni magát.


A webböngészők mindegyike rendelkezik egy user-agent string névre hallgató azonosítóval, ezzel képesek közölni a weboldalakkal a típusukat. Az Internet Explorer szabványtámogatás szempontjából vett sötét korszakában a fejlesztők ezt többek közt arra használták, hogy a Microsoft szoftveréhez külön megírt, a megfelelő megjelenés érdekében széthackelt stíluslapokat kényszerítsék a webböngészőre.


Sajnos a régi kódjaikat sokan nem módosították, így egyre nagyobb problémát jelent, hogy a szabványokat jól értelmező Internet Explorerekben a hackelt stíluslap miatt rosszul jelennek meg a weboldalak, ezért a Microsoft bebiggyesztett az IE 11 user-agentjébe a Firefoxra motorjára utaló „Gecko” szócskát, amellyel képesek kicselezni a detektáló scriptek egy részének működési logikáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.