Hirdetés

Gates az elmúlt 30 évről



|

Interjú Bill Gates-szel.

Hirdetés

A Microsoft alapítója és elnöke a Computerworld amerikai kiadásának adott interjút a Consumer Electronics Show-n (CES), mielőtt megtartotta volna utolsó előadását Microsoft-alkalmazottként a Las Vegas-i kiállításon. Az alábbiakbak ebből közlünk részleteket.

CW: Sokan állítják, hogy Bill Gates inkább brilliáns üzletember, mint innovátor. Melyek azok az innovációk, amelyekre kifejezetten büszke?

BG:
Azt hiszem, a személyi számítógépre vagyunk a legbüszkébbek. Akkoriban őrült ötlet volt, hogy vegyünk egy mikroprocesszort és hozzunk létre köré egy szoftveripart. Akkoriban nem volt szoftveripar. A számítógépes ipar a nagyvállalati üzletágról szólt, mi pedig 1975-ben - amikor abbahagytam a tanulmányaimat - azt mondtuk, hogy építsünk ipart aköré, hogy az emberek számára elérhetővé tesszük a számítógépet. Felkerestük azokat a partnereket, akik a hardvert tudták biztosítani számunkra. Minden, amit az elmúlt 30 évben tettünk, a személyi számítógép víziójáról szólt. Az elsők voltunk ezzel a vízióval. Most új távlatokat nyitunk meg. Tévét, új oktatási eszközöket, egészségügyi eszközöket hozunk a számítógépre.

 

Innováció a CES 2008-on, a Microsoft jövője>>>


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.