Hirdetés

Hackerrel cseteltek saját vírusán keresztül az AVG-sek



|

Egy malware debuggolása során történt a bizarr találkozó.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt rendkívül érdekes bejegyzés jelent meg az AVG hivatalos blogjában, amely szerint a vállalat két biztonsági kutatója egy Diablo 3-mal kapcsolatos oktatóvideónak álcázott malware kódjának visszafejtése közben összeakadt a szoftver készítőjével – méghozzá a kártevő beépített csevegőfunkciójának köszönhetően.

A csevegés egy részlete:
-AVG: Nem is tudtam, hogy látod a kijelzőm.
-Hacker: Az arcodat is megnézném, milyen kár, hogy nincs webkamerád.


A bejegyzés szerint a hacker éppen online volt, mikor a kutatók a programjának működésére próbáltak fényt deríteni, valószínűleg a kód egy biztonsági funkciójának hála értesült arról, hogy az AVG-sek éppen matattak a futó folyamatban. Ezek után az arrogánsnak bizonyuló hacker lefolytatott egy rövid diskurzust a kutatókkal, amely során elsősorban arra volt kíváncsi, hogy mit buherálnak a szoftverén.


Az AVG munkatársai szerint az általuk „Trojan horse BackDoor.Generic” névre keresztelt szoftver nem volt éppen amatőr munka, a települése után ugyanis teljesen át tudta venni az uralmat a megfertőzött gép felett - a csevegésnek is úgy lett vége, hogy a hacker távolról leállította a kutatók virtuális gépét.


A trójai további érdekessége, hogy az első blikkre valószínűtől eltérően nem Diablo 3-as belépési információkra utazott, hanem a betárcsázós internetkapcsolattal rendelkezők hálózati azonosítóit kívánta ellopni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.