Hirdetés

Infra Recorder 0.44.1



|

Lemezkészítő programból egyre többet találunk, az Infra Recorder az egyik legújabb ingyenes versenyző a piacon.

Hirdetés

Elég megtévesztő a program neve, hiszen az infra szóból sokan valamilyen távirányító eszközre gondolnának elsőre. Szerencsére a név második fele segít az eligazításban: egy lemezkészítő programról van szó.

 

ir.jpg

 

Nehéz dolga lesz az újoncnak, hiszen a Burn4Free vagy a CDBurnerXP már széles körben ismert, ingyenes alternatívák, tehát felmerül a kérdés: milyen újdonságot tud nyújtani, amit a többiek nem? Bár az is lehet, hogy nem is kell már több csili-vili, mindössze egy egyszerű, könnyen kezelhető CD-készítőre vágyunk. Valószínűleg a fejlesztők is ez utóbbira voksoltak, és azt a tábort próbálják meg elérni termékükkel, amely már terhesnek tartja a Nero csomag több száz megabájtos helyfoglalását, valamint azokat, akik egyszerűen csak lemezt akarnak írni.

 

Az egyszerűség kedvéért

Természetesen a mai merevlemez-kapacitások mellett fel sem tűnhet a Nero több száz megabájtos helypusztítása, ami egy Vista mellett már említésre sem méltó. Ezért meglepő, hogy az Infra Recorder telepítője még a három megabájtot sem éri el! Telepítés után sem több 10 megabájtnál, tehát igencsak kis alkalmazással van dolgunk. Lássuk, mit is sikerült összehozni ilyen kis helyre!

 

ir_express.png

Kezdőknek elsősorban az InfraExpresst ajánljuk

 

A Start menüben máris kétfelé indulhatunk: a kezdőpultok kedvelőinek az InfraExpresst, míg a bátraknak egyből az InfraRecordert ajánljuk. Hála a honosításnak, az InfraExpressben nem lesz nehéz megtalálni azt, amit szeretnénk: mindössze kiválasztjuk a kívánt célformátumot, és megkapjuk az íráshoz szükséges ablakot. Aki inkább a közepén szeretné kezdeni az ismerkedést, máris indíthatja közvetlenül magát a programot. A lassan már standarddá váló kétszer kétpaneles felosztással szembesülünk: felül a fájlok és mappák listáját, alul pedig az összeállítást láthatjuk. A telítettséget jelző csík is a „helyén van”, a lemezkészítő gombokat és az eszköztárakat sem kell keresgélnünk (bár elég fakóra sikerültek), ezért nerós „reflexeinkre” is támaszkodhatunk. Új összeállítás készítéséhez sem kell kilépnünk a programból, tehát mondhatjuk azt, hogy igazán letisztult felülettel van dolgunk.

 

 

Ami szükséges

Nem fogunk eltévedni a szolgáltatások rengetegében sem, hiszen se többet, se kevesebbet nem nyújt, mint amire szükségünk van: lemezek közvetlen másolása, audio- és adatlemez készítése, DVD-videók felírása mappából (.VOB és .IFO fájlok), indítólemez létrehozása, képfájl készítése és kiírása, és még sorolhatnánk.

 

ir_settings.png

Az írás előtt pár speciális beállításhoz jutunk


A magyar menüknek és ablakoknak köszönhetően még egy kezdő sem jön zavarba, egy-két apróságra mégis érdemes felfigyelni – ilyen például az Intéző menüjébe való beépülés, vagy ha Vistánk van, egy különleges effektussal szórakozhatunk. Túllépve a vizuális hatásokon, lekérdezhetjük meghajtóink adatait, bekapcsolhatjuk a túlírást, vagy elérhetjük a Yamaha vagy a Plextor eszközök speciális képességeit, ha ilyen író van a birtokunkban. Figyelmesség, hogy lemezről lemezre történő másolás előtt egy tippet ad a program: melyik lemeztípushoz milyen beállítást használjunk. A lemez utólagos lezárása szimuláció egy érdekes lehetőség, de nem kiemelkedő funkció, hiszen ez is az elvárható minimumhoz tartozik.

 

 

*

Az Infra Recorder tényleg csak azt adja, ami kell nekünk: egyszerű íróprogram a kötelező funkciókkal. Tegyük a szívünkre a kezünket: a Nero hatalmas kelléktára után nem jobb és könnyebb egy ilyen programot használni?

 

 

Adatok

  • Adat-, audio- és DVD-Video lemezek készítése
  • Magyar felület
  • Kis helyigény
  • Segéd a kezdőknek
  • Speciális beállítások egyes írókhoz
  • ISO-állományok kiírása és készítése
  • Audio CD-k grabbelése fájlba (WAV, MP3 stb.)
  • Vista alatti működés
  • Fejlesztő: Christian Kindahl
  • Ingyenes

 

 

Értékelés

Infra Recorder 0.44.1

Előny: ingyenes, egyszerű és kis helyigényű

Hátrány: egyes beállítások után kutatni kell

Teljesítmény: 95

Szolgáltatás: 95

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.