Hirdetés

Júniusban érkezik a Firefox 3



|

Hamarosan érkezik a végleges béta is.

Hirdetés

A Firefox 3.0 Beta 5 kódján már semmi nem fog változni, mondta Mike Schroepfer, a Mozilla alelnöke. Elmondása szerint ez lesz a végleges béta, azután már csak a Release Candidate (RC) változaton fognak dolgozni.

 

Schroepfer azt is elárulta, hogy az RC1 május elején várható, amennyiben a Mozillának sikerül tartania az ütemezést. A cég a közelmúltban megváltoztatta gyakorlatát, és minden felhasználót arra bátorít, hogy próbálja ki az RC változatokat, és a visszajelzésekkel segítse a fejlesztők munkáját.

 

Ha az RC változat értékelése is a tervek szerint halad majd, a végleges változatot júniusban vehetjük majd kézbe, de akik nem tudnak várni, letölthetik a bétát innen.

 

A Computerworld.com-on Preston Gralla A béták csatája című cikkében hasonlítja össze a 3.0-ás Firefoxot és a március eleje óta letölthető Internet Explorer 8-at. A konklúzió szerint a Firefox bétája sokkal kedvezőbb benyomásokat tehet a mezei felhasználóra, mégpedig két okból. Az egyik, hogy látszólag megoldódott a böngésző régi problémája, az időarányosan növekvő memóriaigény, ami a program néhány órás futtatása után szinte megbéníthatta a számítógépeket. Mivel az új verzió már folyamatosan törli a memóriából az egymás után megnyitott böngészőablakok adatait, már nem csak a jelenlegi Firefox 2-nél, de az Internet Explorer 7-nél is kevesebb gyorsítómemóriával beéri.

 

A másik, hogy - bár az internet Explorer 8 is számtalan érdekes funkcióval rendelkezik - a Firefox 3.0 újdonságai a mindennapos böngészést teszik kényelmesebbé; az átlagos felhasználó szempontjából ez tűnik igazán fontosnak, míg az IE8 erősségei gyakran a szolgáltatások összetettebb együttműködéséből fakadnak, és kevésbé kézenfekvőek.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.