Hirdetés

Kétfaktoros hitelesítést kapott a PlayStation Network



|

Egyelőre csak SMS-ben hajlandó kódot küldeni a Sony.

Hirdetés

A PlayStation Now számítógépes debütálásának bejelentésével nem lőtte el az összes puskaporát a Sony, a vállalat végre elérhetővé tette a PlayStation Network hálózaton a kétfaktoros hitelesítést. Az újdonság szépséghibája, hogy az opcionális védelmi vonal aktiválása után a Sony egyelőre csak SMS-ben hajlandó kiküldeni a belépési kódot, azaz a Microsoft által három éve bevezetett kéttényezős hitelesítéssel ellentétben offline is működő mobilalkalmazással nem lehetséges kódot generálni.


Hirdetés


A kétfaktoros hitelesítés aktiválása után nem elég a felhasználói nevet és jelszavat ismerni a védett PlayStation Network fiókokba való belépéshez, de az SMS-ben kiküldött kódot is meg kell adni. Ennek köszönhetően a netes bűnözők nem lesznek képesek jogtalanul belépni mások fiókjaiba: nem zárhatják ki a játékosokat a saját fiókjaikból, nem terhelhetik meg vásárlásokkal a fiókjukhoz rendelt bankkártyájukat.



A kétfaktoros hitelesítés a PlayStation Network webes felületén, továbbá a PlayStation 3, a PlayStation 4, és a PlayStation Vita konzolok beállítómenüiben aktiválható.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.