Hirdetés

Kibabrált a routereit használókkal a Google



|

Egyeseknél resetelte az eszközöket, mások maguk kényszerültek hard resetelésre.

Hirdetés

Ugyan a Wi-Fi routerek a modern háztartások nélkülözhetetlen részei, azonban az otthoni felhasználók jókora tábora számára továbbra is komoly kihívást jelent a megfelelő és biztonságos konfigurálásuk, ráadásul sérülékenynek bizonyulhatnak a sorsukra hagyott szoftvereik. A helyzetet megelégelve a Google elkészítette a saját routerekre szánt platformját, az okostelefonokról konfigurálható rendszerszoftver elsőként a gyártópartnerei OnHub jelzésű routerein vált elérhetővé, legutóbb pedig a saját márkás Google WiFi routeren állhatott a rivaldafénybe.


Hirdetés


A Google routeres szoftverének egyik legfontosabb tulajdonsága a könnyű kezelhetőség, amelyet részben úgy sikerült elérni, hogy a hálózati eszközök első beállításakor a felhasználóknak hozzá kell párosítaniuk a Google-fiókjukhoz a routerüket. Ennek lehetnek árnyoldalai is, például tegnap valamiféle zavar támad az Erőben a Google szerveroldalán, amelynek köszönhetően rengeteg OnHub és Google WiFi router egyszerűen resetelte magát, így a felhasználóknak újból el kellett végezniük a teljes beállítási folyamatot.



Ami ennél kellemetlenebb, hogy más felhasználóknál egyszerűen leálltak a routerek, és az ilyenkor szokásos áramtalanítási problémamegoldó rutin sem segített rajtuk. Pár órányi gondolkodás után a Google-nél rájöttek, hogy a termékek hard resetje szerencsére megoldja a gondot, azaz a hátlapjukon lévő rejtett kapcsológombok pár másodperces lenyomva tartásával az ügyfeleknek kézileg kellett visszaállítaniuk a gyári állapotot, majd ők is kénytelenek voltak újból beállítgatni a routereiket.


A Google természetesen elnézést kért a kellemetlenségekért.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.