Hirdetés

Már nem sokáig támogatja az Nvidia a Windows 7-et és Windows 8-at



|

"Windows 10 exkluzívvá" válnak a jövőbeli Nvidia driverek.

Hirdetés

A Microsoft rengetegszer igyekezett már nyomatékosítani, hogy aki még nem tette, annak mindenképpen érdemes Windows 10-re váltania, ugyanis a korábbi verziók használata egyre nagyobb biztonsági kockázatot jelent.

A Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerek támogatása már befejeződött, és a Windows 8.1 is csak 2023 januárjáig élvezheti a vállalat figyelmét, azonban ennek ellenére még mindig milliók használják a Windows 7-et

Hirdetés

Most az Nvidia adta meg a következő lökést a váltáshoz, ugyanis a hivatalos honlapján bejelentette, hogy idén októbertől már nem fogja támogatni drivereivel a Windows 7, 8 és 8.1 operációs rendszereket, kizárólag a kritikus biztonsági frissítések fognak megérkezni rájuk, de azok is csak 2024 szeptemberéig. Ősztől az illesztőprogramokat kizárólag Windows 10-re fogják kiadni, amit a közlemény a következővel magyaráz:

"A GeForce-ügyfeleink döntő többsége már átállt a Windows 10 operációs rendszerre. Annak érdekében, hogy a GeForce tulajdonosai a lehető legjobb biztonságot, támogatást és funkcionalitást élvezhessék, az Nvidia mostantól a Windows 10 operációs rendszerre fog összpontosítani."

Az utolsó driver, amit még az előző generációk is megkapnak, az augusztus 31-én fog befutni, az első pedig, amit már csak a Windows 10, az október 4-én várható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.