Hirdetés

Microsoft: egyáltalán nem lesz februári patch kedd



|

A márciusi javítókedden válnak majd elérhetővé a februári javítások.

Hirdetés

Szokatlanul csendesre sikeredett a Microsoft februári hibajavító keddje, ugyanis elmaradt. Olvasóink jókora tábora valószínűleg jól tudja, hogy az Adobe és a Microsoft minden hónap másik keddjén teszik elérhetővé a támogatott termékeikhez készült biztonsági frissítéseket, amelyek általában több tucatnyi, változó súlyosságú sérülékenységet foltoznak be.


Hirdetés


A februári hibajavító kedden az Adobe szokás szerint kiadta a szoftverfrissítéseket, ám a Microsofttól egy darab javítás sem érkezett. Rövid csend után a vállalat közölte, hogy valamiféle utolsó pillanatban felfedezett probléma miatt elhalasztották a javítások kiadását, ugyanis nem szerettek volna kellemetlenségeket okozni a felhasználóknak. A Microsoft most frissítette az álláspontját: nem szimplán késni fognak februári javítások, de konkrétan elmarad az ehavi patch kedd. A mostanra időzített foltozásokat csak 2017. március 14-én, azaz a következő hibajavító kedden teszi majd elérhetővé a cég.



Sajnos a Microsoft nem hozta nyilvánosságra a példa nélküli lépés okát, de teljesen nyilvánvaló, hogy súlyos problémába szaladt bele a vállalat. Belsős források szerint a hibajavításokat végső formába öntő rendszer nem megfelelő működése áll a háttérben.


Végül fontos tudni, hogy a Microsoft technikai problémáinak köszönhetően a Windows 8 / 10 operációs rendszerek beépített Internet Explorer és/vagy Edge böngészőihez sem érkezett meg a legújabb Adobe Flash beépülő. A böngészőket használóknak azt javasoljuk, hogy a probléma megoldásáig tiltsák le a Flash-t az alkalmazások beállítómenüiben, csak szükség esetén engedélyezzék a plugin futtatását.


(Forrás: Neowin)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.