Hirdetés

Norton 360 v2.0



|

A szokásos javításokon túl rengeteg hasznos újítás került bele a biztonsági termékbe, érdemes ezeket megismernünk!

Hirdetés

Az új Norton 360, akárcsak az elődje, családi biztonsági csomag. Azaz egy áráért három gépre telepíthető, ráadásul a szokásos internetbiztonsági csomagok funkciókészletén túl biztonsági mentéseket és visszaállításokat is tud készíteni. Ez az új verzió ráadásul a profibb Norton csomag, az Internet Security 2008 (NIS) számos funkcióját is megörökölte.

 

 

n360-2_1.jpg

Egy-két kattintással szinte mindent elérhetünk

 

Gyorsabb és okosabb

Elsőként a program teljesítményének javulása említendő meg. Bár kicsit több memóriára van szüksége, mint elődjének, mégis kevésbé zavarja a felhasználó tevékenységét. Ezt a keresőmotor jobb optimalizálása mellett azzal érték el, hogy a különféle időzített feladatok (víruskeresés, biztonsági mentés, merevlemez-optimalizálás stb.) még inkább a háttérbe kerültek. Ha a felhasználó bármit is tesz, az éppen aktív háttérfolyamat azonnal félbemarad, majd a felhasználó(i programok) aktivitásának csökkenése után folytatódik. A frissítések letöltése is barátságosabb lett; a letöltőrutin képes korlátozni saját sávszélesség-használatát a többi netes alkalmazás kommunikációjának függvényében, így azokat nem akadályozza munkájukban.

 

Még egyszerűbb kezelés

A termék már korábban is arra készült, hogy „a nagyi is kezelni tudja”. Ehhez képest még egyszerűbb lett a használata, a főablak legördülő menüi szolgáltatják erre a legjobb példát, ahonnan a korábbiaknál egyszerűbben érhetjük el a nekünk kellő funkciókat.

 

A nagyit általában jobb távol tartani a tűzfal beállításaitól, ám ha mégis ügyetlenül belepiszkálna, most egy mozdulattal – a tűzfal „Reset” gombjával – visszaállíthatjuk azt normális alaphelyzetébe. Szintén a tűzfal beállításait segíti, hogy a NIS hálózati térképét is megkapta az új Norton 360, így azon pár kattintással beállíthatók a biztonságos, illetve kockázatos (szűrendő vagy kitiltandó) hálózati eszközök/hálózatok. Hála az új hálózatkezelési funkcióknak, családunk többi Norton 360-at futtató gépe távolról is felügyelhető.

 

 

n360-2_2.jpg

A hálózati térkép segítségével könnyű beállítani a különféle eszközök védelmi szintjét

 

Fejlettebb védelem böngészés közben

Maradva a hálózat, pontosabban az internet témakörében, itt is újabb hasznos funkciókat találunk. Böngészőnk védelme immár a Firefoxra is kiterjed, mint ahogy az adathalászat elleni védelem is. Az oldalak biztonságosságát jelző Norton eszköztár jóval kisebb, így kevésbé tolakodó lett. Jól elfér mellette a Norton Identity Safe eszköztára, amelyben netes jelszavainkat tárolhatjuk titkosítva, ily módon azokhoz egyetlen kémprogram sem férhet hozzá. A jelszószéfben adott webhelyekhez hozhatunk létre jelszavakat, amelyek majd automatikusan beíródnak az adott oldalra lépve. Természetesen több fiókot is létrehozhatunk: ily módon egy adott oldalhoz akár több felhasználó-jelszó párost is hozzárendelhetünk, aszerint hogy mondjuk magánemberként vagy céges dolgozóként lépünk az adott oldalra. És rengeteg jelszavunk kezeléséhez mindössze egyetlenegyet kell megjegyeznünk!

 

 

n360-2_3.jpg
Az új Norton eszköztárral vigyázhatunk a böngészés biztonságára

 

Minden(re) menthető

Bővült a biztonsági mentésre használható eszközök száma is. A megszokott helyi lemez, a CD/DVD és az ingyenes, ám fizetségért tovább bővíthető 2 gigabájtos Symantec tárhely mellett Blu-ray lemezre vagy akár kellően nagy iPodra vagy hálózati meghajtókra is menthetünk. Utóbbival nekünk nem volt szerencsénk, a Norton 360 minden esetben írásvédettnek titulálta a mindenki más számára elérhető könyvtárat. A Norton 360 saját jobb gombos menüpontokat hoz létre az Intézőben, a 64 bites Vista kivételével itt is kijelölhetjük a fájlokat víruskeresésre, illetve a mentésben való részvételre. Utóbbit a fájlok ikonjain is jelzi a rendszer. Mostantól lehetőségünk van a mentésekben előnézet segítségével egyéni fájlokat is keresni, illetve a keresett állományokat dzsókerkarakteres módszerrel is kijelölhetjük.

 

Optimalizálás és hibakeresés

A Norton 360 továbbra is segít gépünk egészségének megőrzésében, illetve az esetleges hibák javításában. A hibák keresésében a Diagnosztikai jelentésfunkció áll kézre, ez összegzi rendszerünk minden lényeges hardver- és szoftverkomponensének beállításait (érdekes módon a Windows-frissítés kikapcsolt állapotát az új Norton 360 nálunk nem vette észre). Ha ez alapján sem mi, sem hozzáértő ismerősünk nem jönne rá a hiba okára, még mindig ott a Symantec Támogatás funkciója (Súgó és Támogatás), ahonnan angolul kaphatunk segítséget.

A Windows fürgeségének megtartásában a Registry felesleges bejegyzéseit purgáló, a merevlemezt töredezettségmentesítő és az ideiglenes internetes fájlokat törlő funkciók vannak hasznunkra. Érdekes módon az Internet Explorer és a Firefox gyorsítótárának törlését a kezelőfelület két eltérő helyén lehet beállítani.

 

*

 

Hasznos, jól kitalált csomag a Norton 360 v2.0, családi gépparkunk biztonságban és rendben tartására az egyik legjobb választás

 

 

Adatok

  • Valós idejű vírus- és kémprogramvédelem
  • Internetes tűzfal
  • Adathalászat elleni védelem webhely-hitelesítéssel
  • Opcionálisan letölthető spamszűrő, szülői tartalomszűrő és hirdetésblokkoló csomag
  • Biztonságimentés-készítő és visszaállító
  • Lemezoptimalizáló és ideiglenesfájl-eltávolító
  • Kézzel, időzítve vagy automatikusan a háttérben induló kereső-, mentő- és optimalizálófeladatok
  • Angol nyelvű segítségkérés közvetlenül a programból
  • Teljes funkcionalitás Windows Vista alatt (32 és 64 bit)
  • Magyar nyelvű felület és súgó
  • Vista alatti működés
  • Forgalmazó: Symantec Magyarország
  • Ár: 17 500 Ft (3 felhasználónak, egyéves frissítéssel), egy éves hosszabbítás korábbi Norton 360 tulajdonosoknak: 15 200 Ft

 

 

Értékelés

Előny: teljes körű védelmi megoldás, olcsó háromgépes licenc

Hátrány: az online segítség csak angolul érhető el

Teljesítmény: 5

Szolgáltatás: 5

Ár/érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.