Hirdetés

Teljes hardveres gyorsítás az Opera 21-ben



|

A Chrome böngésző következő verziója szintén bekapcsolt Aurával érkezhet.

Hirdetés

A néhány hónappal ezelőtt saját böngészőmotorját eldobott és Google Blinkre átváltott Opera Software nemrég kiadta a Windows és Mac OS X platformokra szánt Opera 21 böngészőjét. A felszínen nem történtek feltűnő változások az előző verzió óta, azonban mostantól kezdve Windowson már a szoftver teljes felhasználói felülete hardveresen gyorsított.
 

Hirdetés


Ezt nem az Opera, hanem a Google egyik fejlesztése tette lehetővé: az Aura névre hallgató újdonság egy teljesen saját grafikus stack, amely lehetővé teszi, hogy minden egyes fül helyett ablakonként csak egyetlen OpenGL-kontextust kelljen létrehozni. Ennek következtében maga a grafikus felület is hardveres gyorsítást kaphat (nem csak a fülek renderelt tartalmai), plusz a megoldás jelentős mértékben csökkentheti a grafikus processzor terhelését is.


A jelenlegi hírek szerint a Google Chrome böngésző esetében a most június 6-án (vagy ezen dátum környékén) megjelenő 35-ös főverziótól lesz bekapcsolva az Aura.


(Forrás: PCWorld, Opera)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.