Hirdetés

Új böngésző a láthatáron



|

A Flock a Firefox forráskódjának átbarkácsolásából született.

Hirdetés

Az a bizonyos pár rossz tulajdonság: a hatalmas memóriahasználat, illetve sok-sok bug. Ezeken javítottak valamennyire. Rövid ideig tartó tesztelésünk után úgy tűnt, hogy a Flock valóban kevesebb memóriát használ - a pontos szám 15 és 50% között váltakozott; illetve elmondható, hogy maga a működés is valamivel gyorsabb - de ezek az adatok valószínűleg gépről gépre változnak. A stabilitással kapcsolatos észrevételeket csak hosszú tesztelés után illene leírni, de nálunk fél óra használat után elszállt a Flock - lehet, hogy másoknál még soha, de mindenesetre aggasztó.

 

Talán még ennél is fontosabb lehet sok felhasználó számára, hogy egy kifejezetten webkettes, közösségi oldalak, blogok használatára kihegyezett böngésző megalkotása volt a cél. Egy kattintással elérhetjük közösségi könyvjelzőinket (pl. del.icio.us), egyből írhatjuk blogunkat, vagy twitterezhetünk. A nagyobb közösségi és megosztó oldalak - YouTube, Flickr, MySpace, Facebook - szolgáltatásai szintén direkt elérhetőek.

 

A legtöbb Firefox-felhasználó most valószínűleg azt mondja, hogy „Jó-jó, de a pluginek?" Nos, őket is megnyugtathatjuk: a hivatalos oldal szerint a Firefox-kiterjesztések 95%-a működik Flock alatt is. (Valószínűleg sokaknak az AdBlock a sarkalatos pont, őket is megnyugtathatjuk: az AdBlock Plus használható itt is.)

 

Hibákat még ugyan tartalmaz a böngésző (ezekről bővebben itt olvashatnak), de igen alapos munkának tűnik. Magyar verzió egyelőre nincs - állítólag lesz majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.