Hirdetés

Windows 8.1 meghajtók az NVIDIA-tól is



|

Még a GeForce 6000 széria is támogatott, a Windows Update-en át is telepíthető a driver.

Hirdetés

Néhány órával a Windows 8.1 publikus előzetesének kiadása után az AMD elérhetővé tette a rendszerrel hivatalosan is kompatibilis, ám sajnálatos módon csak a HD 5000 szériától kezdve működő grafikus meghajtóját. Radeon HD 2000/3000/4000 kártyák esetén a Windows 8-as drivercsomag installációja sikertelen lesz, ugyanis – minden más szoftveren kívül – maga az illesztő nem fog feltelepülni. Az OS-szel érkező beépített driverek képesek meghajtani a kérdéses kártyákat, csak nincs hozzájuk VISION Engine Control Center.


Némi trükközéssel egyébként megoldható a Windows 8-as drivercsomag teljes értékű telepítése: elsőként hagyományos módon le kell futtatni a Radeonok telepítőprogramját, majd az Eszközkezelőben a grafikus kártya Tulajdonságok ablakában lévő meghajtó frissítése menüponton át be kell tallózni a Catalyst telepítőjének mappájából az illesztőt. Ha nem jelenik meg semmi a listában, akkor ki kell pipálni a nem kompatibilis driverek mutatását, majd „OK” és profit.


A tárgyra rátérve az GeForce kártyákkal rendelkezőknek szerencsére nem kell efféle huncutságokat művelniük, ugyanis az NVIDIA által pénteken kiadott Windows 8.1-es meghajtócsomag még a 2004-es GeForce 6000 sorozatot is támogatja, ráadásul elméletben a Windows Update-en keresztül is installálható. Ha mégsem lenne az, akkor innen közvetlenül letölthető a telepítőkészlet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.