Hirdetés

Ez az 5 legjobb szoftver, amivel biztonságban tudhatod minden fájlodat



|

Összegyűjtöttük a legjobb appokat, amik nem komplett biztonsági mentésre alkalmasak, de kapóra jöhetnek, ha néhány mappa tartalmát szinkronban tartanánk.

Hirdetés

A biztonsági mentések készítése fontos, de vannak olyan feladatok, amikor elegendő az is, ha egy-egy mappa tartalmát csak szinkronizáljuk. Persze erre a feladatra is lehet használni biztonsági mentésekre szakosodott alkalmazást, de ez az ágyúval verébre tipikus esete; a célra vannak sokkal egyszerűbb megoldások is. Teljesen mindegy, hogy erre a számítógép saját adattárolói között, számítógépek között, számítógép és mobileszköz között, vagy helyi és távoli eszköz között van éppen szükséged, mindenre van egyszerű megoldás. A szóba jöhető alternatívákból mutatunk most ötöt.

FreeFileSync

A szakma egyik nagy öregjének számít, hiszen 2008-ban jelent meg első változata. A program alapvetően arra való, hogy mappák tartalmát hasonlítsuk össze vele, valamint szinkronizáljuk is persze. A program átmenetet képez az egyszerű fájlszinkronizálók és a backup szoftverek között, hiszen mappapárokat tudunk vele kezelni, viszont az extra funkciói között megtalálható a verziókövetés is. A program előnye, hogy a zárolt, tehát éppen használatban lévő fájlok hozzáférése is megoldott. A műveletbe bevont fájlokat rengeteg paraméter szerint teszi szűrhetővé.

Letöltés

Hirdetés

Synchredible

Az AScomp fejleszti ezt a programot, amivel nemcsak mappákat, hanem akár teljes meghajtókat is lehet szinkronizálni. Az alkalmazás feladat alapon működik, sokoldalúságát pedig jól mutatja, hogy ezek automatikusan nemcsak idő alapon tudnak indulni, hanem akkor is, ha egyik vagy másik mappa tartalma változik (így lényegében valós idejű mentést kapunk), illetve eseményindító lehet az is, ha külső meghajtó csatlakozik a számítógéphez.

Letöltés

SyncFolders

A SyncFolderst többek között azért is szeretjük, mert nemcsak telepíthető, hanem hordozható változatban is létezik. De nemcsak azért tartozik a kényelmesen használható szoftverek közé, hanem azért is, mert kezelőfelülete egyszerű, letisztult. Mappapárokat hozhatunk létre, amelyek között a szinkronizáció lehet egyirányú vagy kétirányú is. A SyncFolders saját időzítőt nem tartalmaz, viszont a Windows Feladatkezelőbe pillanatok alatt integrálható. Hasznos funkciója, hogy fájltörlés esetén a másik mappából nemcsak eltűnni tudnak a fájlok, hanem átkerülhetnek egy másik, időbélyegzővel ellátott mappába is - ahol manuális törlésig vagy előre beállított időtartamig maradnak meg.

Letöltés

Syncthing

Ha olyan mappák tartalmát szeretnénk szinkronban tartani, amelyek nem azonos számítógépen találhatók, akkor erre a feladatra a Syncthing az egyik legjobb jelölt - P2P alapon, tehát köztes szerver nélkül működik, így az információk soha egyetlen pillanatra sem kerülnek idegenek kezébe. Az alkalmazás ingyenes, kezelőfelülete is teljesen barátságos, viszont az átlagosnál több munkát igényel a mappapárok beállítása és a feladatok konfigurálása. További előny, hogy nemcsak Windowsban gondolkodhatunk, hanem keresztplatform megoldásként macOS és Android eszközök között is működik a szinkronizálás, akár vegyesen is.

Letöltés 

Nextcloud

A profi megoldások kedvelői számára a NextCloud is jó alternatíva, feltéve ha van otthon egy Raspberry Pi és egy legalább 1 TB-os, a célra bevethető adattároló - így saját NAS-t készíthetünk, amit adott esetben nemcsak belső hálózaton keresztül érhetünk el, hanem interneten keresztül is. A Nextcloud telepítése és beállítása nem feltétlenül a legegyszerűbb, cserébe viszont a legrugalmasabb megoldást kapjuk: a Windowsra, Macintoshra és Linuxra egyaránt letölthető klienssel többé-kevésbé az olyan felhőalapú tárhely szolgáltatásokéval egyező funkcionalitást kapunk, mint a OneDrive vagy a Google Drive.

Letöltés

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.