Hirdetés

Retina kijelzővel újít a MacBook Pro



|

A mindössze 1,8 cm vékony gépen 2880x1800 pixelen élvezhetjük a látványt több mint 2000 dollárért.

Hirdetés

Az OS X és az iOS 6 újdonságai mellett az Apple Worldwide Developers konferenciáján a hangsúly a retina kijelzőn és a Macbook Pro sorozaton volt. Természetesen - mint az elvárható - a cupertino-i cég modernizálta a Macbook Air és a Macbook Pro sorozatát. A 11 hüvelykes kijelzővel ellátott pengevékony gépcsalád kétmagos Ivy Bridge i5-ös és i7-es processzort, 60 százalékkal gyorsabb grafikus magot (Intel HD Graphics 4000), maximum 512GB-os SSD-t, USB 3.0 támogatás és 720p-s FaceTime kamerát kapott. Az árak a következőek lesznek: a két 11"-os gép 999 és 1099 dollár, a nagyobb, 13"-os gépek pedig 1199 és 1499 dollárba kerülnek majd.

 



Ezen felül modernizálták a Macbook Pro gépeket is, ám a termékcsaláddal kapcsolatban a legnagyobb újdonság a retina kijelzővel ellátott konfiguráció. Utóbbi 2880x1800 pixeles felbontást, ez 220dpi-s pixelsűrűséget jelent. Ráadásul az Apple nem csak a felbontáson változtatott, az új kijelző kevésbé fénylik majd, mélyebb feketével operál és jobb kontraszttal. Minden bizonnyal hihetetlen lesz látni egy ekkora kijelzőn ilyen nagy felbontást, alig várjuk, hogy megtekinthessük mi is élőben. Mindössze 1,8cm vékony az új gép, szemben az eddigi 2,4 cm-rel, az áruk pedig 2199 és 2799 dollár.

A teljes Worldwide Developers Conference összefoglaló a Macworld oldalán olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.