Hirdetés

Telefonról szórakoztatnak az új autók



|

A Panasonic nagyban fejleszti az iOS in the Cart és a CloudCart.

Hirdetés

Mivel az okostelefon az életünk szerves része lett, és úgyis gyakrabban cseréljük, mint bármi mást, a Panasonic úgy gondolta, ideje az autónkba építeni. A Detroit Auto Shown a gyártó olyan autókba építhető szórakoztatórendszereket mutatott be, amelyek MirrorLink és CloudCar technológiákkal egy telefonról üzemelnek. 

Hirdetés

Mindkét esetben az autó a telefonunkról navigál és zenél (vagy játszik le bármi mást), a sofőr pedig az autó érintőképernyőjén vagy hangalapon vezérelheti az egyes funkciókat. Minden más az okostelefonon történik, amihez viszont hozzá sem kell nyúlnunk. 

A Panasonic az Apple-lel közösen az iOS in the Car funkción is dolgozik egy ideje, az almás cég azonban nem engedte meg a bemutatót. Az autógyártók az Apple megoldása mellett a CloudCart használják majd párhuzamosan a navigáció és a multimédia kiváltására. Ez állítólag csak az olcsóbb autókban lesz így, amelyekbe nem tesznek beágyazott, bonyolult rendszereket. A Panasonic egyelőre csak azt mutatta meg, hogy mire képes jelenleg, de a tervek szerint a 2015 végén megjelenő új autók már ilyen megoldásokkal érkeznek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.