Hirdetés

3D-s nyomtatás: papírból és vizes-ragasztóból



|

Az Mcor Matrix 3D-s nyomtatója megfizethető lehet, ugyanis sok olyan technológiát használ, amely egyszerűségének hála kimagaslóan költséghatékony.

Hirdetés

 

mcor0.jpg
Az elmúlt hónapban már beszámoltunk Önöknek az Alaris 30-ról, amely az Objet 3D-s, asztali méretű nyomtatója. Egészen addig a 3D-s nyomtatásnak sok gyenge pontja volt, ezek egyike az óriási méret. Az Alaris 30 ezt a problémát megoldotta, hiszen akár egy kisebb irodában is elfér.

 

A technológia azonban bármilyen csodálatos és Star Treket idéző is, sok gyenge láncszeme van. Ezek egyike az óriási vételár, és a szintén hatalmas üzemeltetési és karbantartási költségek.

 

A számítógépmodellek valós tárggyá varázsolása azonban egészen olcsó és könnyű feladat lehet, hála az Mcornak, amely bemutatta a Matrix névre keresztelt 3D-s nyomtatóját.

 

mcor1.jpg

 

Mindez az alkalmazott technológiáknak köszönhető, amelyek egyszerűek és olcsóak. A Matrix a tárgyakat egyszerű papírlapból és vizes-ragasztóból készíti el. Ennek köszönhetően az eszköz pengével is képes dolgozni, így nincs szükség lézerre - újabb költségfaragó tényező.

 

A modellek legyártása után a tárgyak csiszolhatóak és festhetőek, mintha csak fából készültek volna.

 

mcor2_1.jpg

 

A Matrix már jó ideje létezik prototípus formában, és az Mcor tájékoztatása szerint most túllépte a vaporware fázist. A vaporware jelzőt azokra a termékekre használják, amelyek szebbek, olcsóbbak, jobbak, és minden tekintetben túlszárnyalnak a konkurenseken, viszont a valóságban nem léteznek, csupán a reklámban.

 

A magas költségek miatt a legtöbb 3D-s nyomtató megreked ebben a fázisban, és továbbra is soha nem létező termék marad. Az Mcor Matrixnak azonban sikerült túlszárnyalnia ezt az állapotot, és a gyártó állítása szerint Európában már most elérhető. Jövőre a világ többi részére is eljuttatják a Matrixot, amely papírból és ragasztóból, mindössze 3,7 euróért egy 20 centiméteres kézfej-modellt is legyárt.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.