Hirdetés

A Kodi teheti tönkre a kalóz streamelőket?



|

Sokba kerül a felhasználók kiszolgálása, de bevételt nem hoznak a konyhára.

Hirdetés

Minden eddiginél egyszerűbb kalóz webhelyekről filmeket és sorozatokat streamelni. A Popcorn Time és társai mellett például a multiplatform Kodi (korábban XBMC) médialejátszóhoz is számos olyan beépülő érhető el, amelyekkel az érdeklődők közvetlenül képesek warez tartalmakat streamelni. Sőt: jó ideje olyan noname set-top boxok és kütyük is vásárolhatóak, amelyeket gyárilag felkészítettek a kalóz tartalmak könnyű elérésére, ezekre gyakran a Kodit telepítik elő a gyártóik.


Hirdetés


A TorrentFreak "Steal This Show" podcastjének jóvoltából kiderült, hogy a helyzet nem csak a tartalomkészítőknek, hanem a warez streamelő szolgáltatások üzemeltetőinek sem tetszik. A kérdéses webhelyek reklámokból tartják el magukat, azonban a Kodi warezolós bővítményeit használó nézők nem látják ezeket. A szolgáltatások egy fillért bevételt sem látnak a kérdéses nézőkből, miközben a kiszolgálásuk rengeteg sávszélességet és számítási erőforrást emészt fel.



Egyes érintett kalóz webhelyek üzemeltetői jó ideje próbálják technikailag lehetetlenné tenni a "tartalmaikat ellopó" kiegészítők működését, ám ez sejthetően egy olyan háború, amit nem nyerhetnek meg. A TorrentFreaknek egy warez szolgáltatás üzemeltetője azt nyilatkozta, hogy az elmúlt időszakban több vetélytársának is le kellett húznia a rolót, fenntarthatatlanná váltak az oldalaik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.